Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Otvoren Zagreb Burger Festival za sve ljubitelje mesnih delicija

Otvoren Zagreb Burger Festival za sve ljubitelje mesnih delicija
33

Zagreb Burger Festival u srijedu je otvoren na Strossmayerovom trgu, gdje će do 13. rujna svi ljubitelji burgera moći probati neobične i klasične okuse tih mesnih delicija, koje će pripremati chefovi i vrsni ugostitelji

Ovogodišnji, pet Zagreb Burger Festival se održava uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Od ponedjeljka do četvrtka otvoren je od 12 do 23 sata, petkom od 12 do 1 sat, subotom od 11 do 1 sat iza ponoći, a nedjeljom od 11 do 23 sata. Zbog specifične situacije izazvanom koronavirusom organizator je smanjio broj kućica, a kako bi se posjetiteljima osigurao razmak, MBM Iris ukrasio je lokaciju festivala brojnim biljkama i tako stvorio zelene oaze. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

05:12

S raznovrsnom ponudom burgera na festivalu se predstavljaju hrvatski ugostitelji - Mate Janković, Ivan Pažanin, Mario Mihelj, Marko Palfi, Goran Nišević i Marin Medak.

Reshetka International koji je na Zagreb Burger Festivalu već osvojio nekoliko nagrada za kreativne gourmet kombinacije, predstavlja prvi put burger od bifteka, Đurina, Frende odležan u dry ageru, koji će biti u ponudi u ograničenoj količini.

Kascheta, još jedan od nagrađenih, vodi se sloganom "Više je Više" pa stižu s XXL burgerom za ekipu i homemade umacima, a El Toro i Mario Mihelj 'koketiraju' s Deep Cheese i Smoky Spicy varijantama te ističu suradnju s prvom hrvatskom Black Angus farmom braće Maturanec.

Institut za burgere Mate Jankovića razvrstao je svoje burgere po ljutini, sa živopisnim nazivima iz filma "Dobar, loš, zao". Chefs Burger by Pažanin osmislio je Basic Garlic i Crispy kapulu, a Medak iz RougeMarina premijerno predstavlja Buhtla burger.

Submarine je pripremio burger s kavijarom, a Brewbites dovodi Spicy Senoritu s dimljenom mozzarellom i salsa fire umakom u crvenoj odorici (pecivu). Cheese & Wine Bar nudi burger od boškarina, a Garden Kitchen by Marko Palfi stiže s Dekadentom, burgerom u ograničenoj količini, od ribeye odreska iz suhog zrenja, ribljom varijantom - Asian Fusion Lososom i Veggie Deluxeom za ljubitelje bliskoistočnih falafelskih okusa. 

Posjetitelje Zagreb Burger Festivala očekuju i raznovrsni "tekući gušti", a Le kolač Roberta Hromalića, posebno je za ovu prigodu uz kolače osmislio i dva nova sladoledna okusa. 

Na festivalu će se održati i cooking show u kućici Reshetka International, gdje će 8. rujna od 18,30 sati Nikola Božić ugostiti mladu perspektivnu cheficu iz Istre Katarinu Vrenc s kulinarskim iznenađenjem. 

Djecu očekuju igraonice i radionice, a od 11. do 13. rujna grafiter Krešo Golubić podučavat će izradi grafita. Poseban gost festivala je Nicolas Quesnoit iz Plesnog centra Zagreb by Nicolas, koji će 7. rujna u 18 sati održati radionicu line dancea.  

Predvodnik glazbe na festivalu je Ozren Kanceljak Kanca, a nastupit će i DJ’evi ZOZO, Stanko Bondža, Mareković, William Collins, Pepi Jogarde iz Adriatic Coastinga, a jednu od večeri posjetitelji će provesti uz glazbu Johnnyja Casha. 

Posjetitelji će moći glasati za svoj omiljeni burger putem QR koda označenog na računu, a tri najbolja burgera proglasit će se zadnjega dana festivala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5
Seksualni bonton: Znate li kako se treba ponašati u krevetu?
IMATE LI STILA?

Seksualni bonton: Znate li kako se treba ponašati u krevetu?

Stručnjakinja za seks, Tracey Cox dijeli univerzalna pravila dobrog seksualnog ponašanja koja biste trebali prakticirati sa svojim ljubavnicima ako im želite dati do znanja da imate stila
Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu
SAVJETI ZA BRIGU

Najveća greška koju mnogi rade kad unose biljke unutra za zimu

Sobne biljke treba vratiti unutra kada noćne temperature u vašem području padnu ispod 12 stupnjeva Celzijusa. Prije nego ih unesete obavezno provjerite i isperite štetočine kako ih ne biste unijeli u zatvoreno