Obavijesti

Show

Komentari 13

Otac mu je bio plaćeni ubojica, odrastao je u siromaštvu, a sad Harrelson ljetuje na Jadranu

Otac mu je bio plaćeni ubojica, odrastao je u siromaštvu, a sad Harrelson ljetuje na Jadranu
9

Iako se Woody u javnosti često hvalio 'neobičnim' navikama poput pušenja jointa, on zapravo živi mirnim obiteljskim životom u vili na Havajima. Glumac je od 2008. u braku s poduzetnicom Laurom Louie

VIDEO

Većina ljudi na slavu reagira prilično loše i poludi, a ja nisam iznimka. No osjećam kako sam izašao iz svega toga s netaknutim duhom, istaknuo je jednom prilikom Woody Harrelson. Glumac, koji se proslavio ulogom šankera u filmu 'Kafić uzdravlje' još 1985., danas slavi 61. rođendan.

The 75th Cannes Film Festival - Photocall for the film "Triangle of Sadness" in competition

Woody se rodio u Teksasu te ima braću Jordana i Bretta koji se isto bave glumom. Odrastao je u siromaštvu uz majčinu plaću tajnice. Njegov otac Charles Voyde Harrelson u rijetkim je trenucima bio prisutan, a 1974. osuđen je na doživotnu zatvorsku kaznu. Bio je plaćeni ubojica i zarađivao je ogroman novac za smaknuća. Među njegovima žrtvama bili su diler Sam Degalio i federalni sudac John. H. Wood

- Imao sam 11 ili 12 godina kad sam čuo očevo ime na radiju. Bio je to izvještaj sa suđenja. Sjećam se da sam pomislio: ‘Ne može biti da postoje dva Charlesa V. Harrelsona’. Sinulo mi je, pa to je moj otac. Bio sam u šoku - ispričao je svojedobno Woody.

Glumčev otac bio je čak osumnjičen i za umiješanost u ubojstvo američkog predsjednika Johna F. Kennedyja

Cast member Harrelson poses at the premiere for "LBJ" in Los Angeles

Woodyjevi roditelji razveli su se kada je imao sedam godina, a on je svojedobno priznao kako je oca posjetio u zatvoru, iako između njih nije postojao nikakav odnos.

- Rođeni smo na isti dan. A postoji poslovica u Japanu da ako dijeliš rođendan s ocem, nisi samo poput njega nego si zapravo reinkarnacija oca. Uvijek mi je bilo čudno koliko zapravo sličimo i koliko stvari radimo na isti način - objasnio je glumac.

Actor Woody Harrelson arrives for the UK premiere screening of 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri', on the closing night of the London Film Festival, at the Odeon, Leicester Square in central London

Prije nego što je Charles umro 2007., Woody je uložio milijune dolara kako bi mu omogućio ponovno suđenje, ali to mu nije pošlo za rukom. Glumčev otac je preminuo u zatvoru od zastoja srca. 

Superjahta sa zvijezdama koja plovi Jadranom košta 4 milijuna kuna tjedno: Evo što sve ima
Superjahta sa zvijezdama koja plovi Jadranom košta 4 milijuna kuna tjedno: Evo što sve ima

Iako se Woody u javnosti često hvalio 'neobičnim' navikama poput pušenja jointa, on zapravo živi mirnim obiteljskim životom u vili na Havajima. Glumac je od 2008. u braku s poduzetnicom Laurom Louie (57) te imaju kćeri Deni Montanu (29), Zoe Giordano (25) i Makani Ravello (16). Par se upoznao još osamdesetih godina, a Laura je isprva bila Woodyjeva osobna asistentica.

82nd Annual Academy Awards Nominees Luncheon - California

Woody se u Lauru zaljubio 1986. nakon kratkog braka s Nancy Simon, kćeri glumca Neila Simona. Par je dan nakon vjenčanja u Meksiku shvatio što je učinio te su htjeli razvod. No ured nije radio, pa su ostali u braku deset mjeseci. Nije sve tako bajno bilo ni u njegovom odnosu s Laurom. Varao ju je dok je ona kod kuće čuvala njihovu kćer.

- Ponašao sam se kao idiot. Bio sam opčinjen slavom i što se mogu družiti s djevojkama koje me nekoliko godina prije ne bi ni pogledale. Nemilo sam tulumario. Srećom u to vrijeme nije bilo društvenih mreža pa su samo rijetki znali što radim - ispričao je Harrelson. 

Glumac je imao dvije kuće te je u jednoj stanovao s obitelji dok je u drugoj priređivao razuzdane zabave. Među stalnim gostima bile su holivudske starlete i striptizete. 

Imao je i kratku aferu sa starijom kolegicom Glenn Close (75). Upoznali su se 1991. kada su surađivali na predstavi 'Brooklyn Laundry'. Cloe je svojedobno rekla kako je njezina veza s Harrelsonom trajala pet mjeseci, a njezini su kolege komentirali da je bila posve opsjednuta Woodyjem i da su zapravo bili zajedno sedam godina. Povezivala ih je ovisnost o seksu i opijatima.

Ipak, Woody je kasnije prekinuo s Glenn jer se htio smiriti. Među glumčevim ljubavnicama su bile i njegove kolegice Brooke Shields (57) i Moon Zappa (54). Dok je Harrelson uživao u zabavama i ponašao se poput 'razuzdanog samca', njegova Laura brinula je o kćerima i opraštala mu nevjere.

- Mislim da nisam muškarac koji zaslužuje davati savjete. Napravio sam puno pogrešaka, tako da mislim da sam im bio sjajan primjer što da ne rade u životu. Nadam se da će biti pametnije od mene - istaknuo je jednom prilikom Woody.

Woodyju je nakon uloge u 'Kafiću uzdravlje' počela 'cvjetati' karijera. Glumio je u komedijama 'Wildcats', 'Doc Hollywood' i 'Velikim haklerima', a 1994. dobio je glavnu ulogu u filmskom hitu redatelja Olivera Stonea (75) i Quentina Tarantina (59) 'Rođeni ubojice'. Dvije godine kasnije nominiran je za Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu 'Narod protiv Larryja Flynta'. 

Bio je nominiran i za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca u filmu 'Tri plakata izvan grada', a njegova kolegica Frances McDormand (65) osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu. 

Woody je vegan, a s 24 godine odlučio je promijeniti prehranu zbog problema s aknama. Starija gospođa koju je jednom prilikom sreo u busu rekla mu je da je vjerojatno intolerantan na mlijeko. Savjetovala mu je da ga prestane piti kako bi mu se ten popravio.

- Poslušao sam je i shvatio da je u pravu - rekao je svojedobno Harrelson. Prije prelaska na veganstvo, glumac se, kako je ispričao, redovito 'ubijao' u hamburgerima i odrescima. No osjećao se slomljeno nakon takvih obroka i počeo je konzumirati samo sirove namirnice. 

- Ako jedeš piletinu nalaziš se na jednoj razini, ako nosiš kapute od pravog krzna, nalaziš se na drugoj razini, ali ako koristiš kozmetičke proizvode koji su testirani na životinjama, jednostavno nemaš savjest - objasnio je.

Pixsell

Harrelson je poznat i kao aktivist za legalizaciju marihuane za koju često ističe da ju konzumira. Jednom je rekao da je morao zapaliti joint da bi izdržao večeru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom (76).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’
IMAJU DVOJE DJECE

Jelena Perčin o odnosu s bivšim suprugom Momčilom: 'Djecu može viđati svaki drugi vikend’

Iako su mnogi bili uvjereni da se krah braka dogodio početkom prošle godine, Jelena Perčin otkrila je da su papiri za razvod potpisani puno prije