Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Osam super savjeta kako čuvati hranu da bude finija i traje dulje

Osam super savjeta kako čuvati hranu da bude finija i traje dulje

Začine ćete imati uvijek spremne za jelo ako ih nasjeckate, stavite u posudice za led i prelijete vodom pa zaledite. Zaleđene kockice zgodne su za, variva i ostala jela

1. Sladoled u ledenici držite u vrećici za zamrzavanje koja se može zatvoriti. Zahvaljujući tom jednostavnom triku uvijek će biti savršene teksture za jelo. Više nikada nećete morati čekati sa žlicom u rukama da omekani.

2. Zamotajte vrh banana, koji ih drži na okupu, prozirnom folijom. Tako će stajati tri do pet dana duže nego inače, a da ne počnu trunuti. Ovaj trik posebno je koristan kod organski uzgojenih banana.

Stručnjaci s Harvarda: Evo kako djetetu olakšati polazak u školu
Stručnjaci s Harvarda: Evo kako djetetu olakšati polazak u školu

3. Svježe začine nemojte pustiti da propadnu ako ih ne trebate već ih osušite. To možete napraviti u mikrovalnoj ili običnoj pećnici, ili na zraku. Na kraju ih izmrvite prstima, spremite u posudice i napišite o kojem začinu se radi. Radite li to u mikrovalnoj, najprije ga složite na papirnati ubrus i drugim prekrijte. Tako će sačuvati boju i jači okus.

Fresh cow

4. Od ostataka mlijeka napravite ledene kockice. Jednostavno ga natočite u posudicu za led i ubacujte kockice u vruću kavu ili neka vam posluže za ledeno osvježenje od kave, voća... Na primjer, u blender ubacite ostatke voća, malo ruma i zaleđene kockice mlijeka. Izmiksajte, ulijte u čaše i uživajte u ledenom osvježenju.

5. Začinima sačuvajte svježinu tako da ih stavite u čašu vode (kao cvijeće u vazu), sve omotajte plastičnom folijom i stavite u hladnjak.

Veliki vodič za domaćice: Kako sušiti voće, povrće, gljive, umak
Veliki vodič za domaćice: Kako sušiti voće, povrće, gljive, umak

6. Ako salatu, celer ili brokulu zamotate u aluminijsku foliju i tek tada stavite u hladnjak, trajat će duže.

7. Začine ćete imati uvijek spremne za jelo ako ih nasjeckate, stavite u posudice za led i prelijete vodom. Zaleđene kockice zgodne su za, variva i ostala jela. Ujedno ćete ih sačuvati ako su dugo stajali u hladnjaku.

8. Ostake vina u boci ulijte u posudice za led i zamrznite. Sljedeći put nećete morati otvarati bocu zbog malo vina za, naprimjer, dodavanje jelu ili desertu, piše BuzzFeed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
Evo kako rade dućani u nedjelju
DETALJAN POPIS

Evo kako rade dućani u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču