Obavijesti
komentari
Odgovori na komentar Vidi članak
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .

ra
Ne radi se ni o cijeni, ni o toliko zdravlju, koliko o tome da pojedine vrste ulja većina ljudi zbog okusa uopće ne može podnijeti. Ne znam je li netko probao sezamovo ulje, odvratna je okusa i zbog gađenja stvara više štete nego koristi potencijalnom konzumentu koji ga ne podnosi. Kikirikijevo ulje je američki robni brand i naravno da se u emisijama poput Oz - ove promovira i ta vrsta ulja. Osobno, ne želim jesti ikakvu salatu koja okusom vuče na orahe ili kikiriki. Laneno ulje jest prava stvar, ali ima nazalni okus i ne želi to svatko u ustima. Po otvaranju rok uporabe mu je najviše 4 tjedna i tada se počinju stvarati neželjene i otrovne tvari u ulju. Cjenovno je "dosta nepopularno". Maslinovo ulje je O.K., ali samo hladno prešano. Svejedno ga dosta ljudi ne podnosi. Najšire u uporabi jest suncokretovo ulje, najveći je izvor prirodnog vitamina E i, evo malo promocije, upravo u Hrvatskoj u Čepinu proizvodi se suncokretovo ulje najzdravijim postupkom. Tlapnja o štetnim tvarima koje nastaju zagrijavanjem i prženjem je samo zato da se ispromoviraju američki brendovi u prehrani. Ništa više štetnih tvari ne nastaje zagrijavanjem suncokretovog ulja od ostalih ulja masovne uporabe, a neutralan okus i izuzetno dobro "slaganje" uz pirjane ili pržene namirnice, te dug rok uporabe, čine ga nezamjenjivim sredstvom za pripremu jela u svakoj kuhinji.
ra
Postoje ulja koja se teško mijenjaju prilikom zagrijavanja, kao recimo kokosovo ulje (također mora biti hladno prešano) koje je također zdravstvena bomba (regul Prikaži još ↓
lu
baš to, suncokretovo ulje je najbolje za prženje jer svinjetina na tom uju ima okus svinjetine, piletina piletine itd. a ova neka jaka okusom nebi bila dobra je Prikaži još ↓
sv
@ramazzotti: suncokretovo je najšire u uporabi jer je najjeftinije..zar ti ne vjeruješ da su za prženje (iako bi najbolje bilo ne pržiti) najbolje masti sa veli Prikaži još ↓
Važna obavijest:

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .