Pa tko kuha u mikrovalnoj? Možda sam ja zaostao, ali ja u mikrovalnoj isključivo podgrijavam ili odleđujem. Za kuhanje imam šporet, tak mi seljačine zaostale ku
hamo, na peći, šporetu iliti štednjaku. Inače, mikrovalna ne "grije samo izvana", netko ne zna na kojem principu radi mikrovalna, očigledno.
Prikaži još ↓
to
toma789
21.3.2021.
Odustani
novinar bi mogao malo posjetiti srednju školu da nauči na koji način radi mikrovalna, a ne samo kao neka bu***a prepisivati s facebooka
fr
frnjo99
22.3.2021.
Odustani
Gluposti. Već samo ime mikrovalna govori da se ne radi o zračenju, već o vibracijama visoke frekvencije koja izaziva trenje u molekulama vode u namirnici i isto
vremeno zagrijava namirnicu. Zato i treba pričekati cca 2 minute da bi se temperatura izjednačila. Istina da neke namirnice ne treba zagrijavati u mikrovalnoj ali to je druga priča.
Prikaži još ↓
mi
mican
21.3.2021.
Odustani
Uopće ne znam tko kuha u mikrovalnoj. Ja samo podgrijavam.
Inanaa
21.3.2021.
Odustani
Mikrovalna mi sluzi samo za kokice svake prijestupne.😁
na
nap
21.3.2021.
Odustani
tko ce staviti krumpir u mikrovalnu ,, sta bi to bilo
KM
Katarina Matošić
22.3.2021.
Odustani
Kad pišete o mikrovalnoj onda morate nešto i znati.. Energija se pretvara u toplinsku i zagrjava masne mokekule hrane.. Ja podgrijavam hranu, kuhan vodu za čaj
i kavu inemam problena..
Prikaži još ↓
acivij
21.3.2021.
Odustani
Po ovome u mikrovalnoj smiješ samo čarape sušiti 😁 .............................................................................................................
............................................. Neke namirnice ne bi trebalo podgrijavati, neovisno gdje - nema veze s mikrovalnom iako je ovdje navedeno! .............................................. Onima koji se boje zračenja iz mikrovalne, gospodo, mobitel koji držite u zadnjem džepu, vam više ozračuje guzu nego će je ozračiti sva hrana podgrijana ili pripremljena u mikrovalnoj! ............................................................................................................................................................ Hrana podgrijana u mikrovalnoj gubi manje vitamina i drugih korisnih elemenata i manje se isušuje, nego hrana ugrijana na drugi način - tretman u mikrovalnoj je intenzivniji, ali su namirnice krače izložene toplinskoj obradi. Ista vrsta valova (zračenja) se nalazu rerni, loncu i u mikrovalnoj - razlika je u valnoj dužini, a s time i u intenzitetu.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .