Obavijesti

News

Komentari 0

Online članstvo u KGZ, a NSK uvela 'drive in' povrat knjiga

Online članstvo u KGZ, a NSK uvela 'drive in' povrat knjiga
1

Knjižnice grada Zagreba od ponedjeljka počinju s radom u manjem obimu i uvode mogućnost online ostvarivanja ili obnove članstva. Nacionalna i sveučilišna knjižnica uvela je uslugu 'drive in' povrata knjiga

Za online upis ili obnovu članstva potrebno je na mail upisi@kgz.hr poslati elektronički ispunjenu pristupnicu, nakon čega slijede upute za uplatu članarine prema važećem cjeniku. 

Usluga je, ističu, dostupna za sve s prebivalištem ili boravištem u Gradu Zagrebu, Zaprešiću te gradovima i općinama u Zagrebačkoj županiji gdje se nalaze stajališta zagrebačkog bibliobusa, ali i sve građane koji se u Gradu Zagrebu školuju ili su u njemu zaposleni, uz predočenje dokaza.

Ravnateljica KGZ Višnja Cej istaknula je kako je ova usluga rezultat želja ispitanika u istraživanjima koja su se sustavno provodila u Knjižnicama grada Zagreba, izuzetno velikog interesa članova koji žele obnoviti članstvo, kao i građana koji nisu naši članovi, a u ovom trenutku su zainteresirani za posudbu e-knjiga.

Nove okolnosti u kojima su naše knjižnice privremeno bile zatvorene za korisnike samo su ubrzale naše aktivnosti oko online upisa i drago mi je da smo uspjeli savladati sve prepreke te ponuditi građanima novu uslugu, izjavila je Cej.

Sve knjižnice koje su po procjeni statičara sigurne nakon potresa, počinju s radom po ljetnom radnom vremenu i za sada će biti moguća isključivo posudba i povrat knjižnične građe.

Više informacija o radnom vremenu pojedinih knjižnica, usluzi online upisa, kao i svim novostima iz Knjižnica grada Zagreba, može se potražiti na www.kgz.hr.

NSK uvodi uslugu drive in povrata knjiga

Nacionalna i sveučilišna knjižnica od danas je otvorena za korisnike po ograničenom sustavu rada te će do daljnjega pružati isključivo usluge posudbe i povrata građe te obavljati upise novih korisnika.

Knjižnica će biti otvorena od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a subotom od 9 do 14 sati.

Kako bi se broj ulazaka u prostor Knjižnice smanjio na najmanju moguću mjeru, korisnici će posuđenu građu moći vratiti i koristeći se uslugom brzog povrata koja će biti dostupna od ponedjeljka do petka od 10 do 14 sati pred ulazom u Digitalni laboratorij NSK, izvijestili su iz knjižnice.

Korisnici obavijesti mogu pratiti na Portalu NSK i profilima knjižnice na društvenim mrežama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke
ZIMSKO RAČUNANJE VREMENA

U nedjelju se pomiče sat: Evo kad morate pomaknuti kazaljke

Praksa pomicanja kazaljki na ljetno i zimsko vrijeme uvedena je radi uštede električne energije u industriji, kako bi ljudi ljeti, kad sunce ranije izlazi, ustajali sat ranije i ranije počinjali s radom, koristeći prirodno svjetlo
Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...
ESKALACIJA SUKOBA

Dva iranska vojnika poginula u eksplozijama u Teheranu. SAD podržao Izrael: Samoobrana...

Izraelski udari su odgovor na napad Irana, koji je ranije ovog mjeseca lansirao gotovo 200 balističkih projektila na Izrael. Izrael je rekao da će uzvratiti udarac, ali nije precizirao kada ili koja bi mjesta mogao ciljati