Obavijesti

Sport

Komentari 3

Olympiacos - Fiorentina: Gdje je prijenos finala Konferencijske lige? I Hrvat iščekuje medalju

Olympiacos - Fiorentina: Gdje je prijenos finala Konferencijske lige? I Hrvat iščekuje medalju

Za trofej trećerazrednog Uefina natjecanja u Ateni igraju trećeplasirani klub iz prvenstva grčke i tek devetoplasirani iz talijanskoga. Ulog je pet milijuna eura i mjesto u Europskoj ligi

VIDEO

Nakon što je Atalanta šokirala Europu tricom protiv neporaženog njemačkog prvaka Bayer Leverkusena (3-0) u finalu Europske lige u Dublinu, kao zagrijavanje za subotnji spektakularni okršaj Real Madrida i Borussije Dortmund na Wembleyu poslužit će dvoboj na Opap Areni u Ateni, gdje su mnogi nakon trijumfa nad Betisom ranije ove godine vidjeli Dinamo. Ipak, tamo će za trofej trećeg izdanja Konferencijske lige igrati Olympiacos i Fiorentina.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako je Poljud pozdravio Brekala i Perišića

Pokretanje videa...

Perišić i Brekalo na centru Poljud 01:28

Stadion koji je bio poprište jednog od najbolnijih Dinamovih ispadanja iz Europe na početku sezone, i to nekoliko dana nakon tragične pogibije jednog navijača AEK-a, ugostit će trećeplasiranu momčad grčkog i osmoplasiranu talijanskog prvenstva. Kladionice kao favorita vide "viole" s koeficijentom 2,20, dok je na Grke 2,90 iako su nominalno domaćini i imat će glasnu podršku s tribina na stadionu žestokog rivala. Za sigurnost se brine oko 5000 policajaca, ljudi koji žive u blizini stadiona dobili su posebne propusnice, a helikopteri i dronovi ne smiju letjeti iznad nekih dijelova Atene.

Olympiacos i Fiorentina bore se za pet, odnosno tri milijuna eura premije, koliko iznosi nagrada za pobjednika i finalista. Pobjednik će dobiti i mjesto u Europskoj ligi iduće sezone. Za usporedbu, Atalanta će od trijumfa u Europskoj ligi dobiti 8,6 milijuna, a Leverkusen za poraz u finalu 4,6 milijuna eura. Real i Borussia igraju za 20, odnosno 15,5 milijuna eura premije.

Brekalo prvi Hrvat s naslovom u Konferencijskoj ligi?

S posebnom pažnjom finale će pratiti i povremeni hrvatski reprezentativac Josip Brekalo (25) koji je ove sezone prošao kroz veliki koloplet osjećaja. U prvom je dijelu sezone igrao za Fiorentinu u Konferencijskoj ligi (četiri utakmice, 124 minute bez gola), na zimu bio na korak od posudbe u Dinamo, završio u Hajduku u misiji da se dokopa mjesta na Euru.

Italian soccer Serie A match - ACF Fiorentina vs US Salernitana

Pozdravilo ga je 30.000 navijača na Poljudu uz Ivana Perišića, ali ipak nije napravio bljesak koji je želio. Dva gola i osam asistencija u 16 nastupa nisu bila dovoljna da ga Zlatko Dalić uvrsti na popis, od željenog naslova prvaka s Hajdukom dohvatio je skromno treće mjesto, a na kraju sezone može se okititi medaljom za naslov u Konferencijskoj ligi, o čemu ovisi izvedba njegovih suigrača. Postao bi i prvi Hrvat koji je osvojio ovo natjecanje.

Finale počinje u 21 sat uz prijenos na kanalu Arenasport 1, koji će imati uvodnu studijsku emisiju od 20 sati.

Očekivane postave

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'
DIV MEKA SRCA

Cro Cop spasio psa s ulice: 'Ako ju je neko smeće izbacilo iz automobila, neka se zna...'

Jučer sam na cesti ispred kuće na Borčecu našao ovu mrvicu kako izbezumljeno luta. Mješanac pinča vjerojatno. Nahranio sam je i odveo kod veterinara, ali čip nema, započeo je priču legendarni Mirko Filipović
Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića
PIŠU ŠPANJOLCI

Problemi u Realu: Ancelotti se sukobio sa sinom zbog Modrića

Luka Modrić je, uz Danija Carvajala, jedini igrač koji je s Realom osvojio šest naslova Lige prvaka, što Carlo Ancelotti iznimno cijeni, a kapetana vidi i kao mentora ostalim igračima