Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice
Okruglice s kiselim kupusom
Namirnice u ovom receptu dovoljne su za četvero ljudi, a za pripremu odvojite oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Za mesne okruglice namočite kruh u hladnoj vodi i ocijedite ga. Meso pomiješajte s mljevenom paprikom, paprom, soli, sjeckanim lukom i češnjakom, peršinom te u sve rukom umijesite kruh. Rukom dobro izradite smjesu da se svi sastojci sjedine i oblikujte kuglice. Za kiseli kupus u veći lonac stavite kupus, lovor, pire od rajčice i šećer - promiješajte pa prelijte vodom da prekrije sve. Zakuhajte na srednjoj temperaturi. Smanjite temperaturu na najnižu pa dodajte mesne okruglice, poklopite i kuhajte 20 minuta. U manjoj posudi izmiješajte mlijeko i kremasti sir dok se sasvim ne sjedine pa prelijte u lonac s okruglicama i kupusom - promiješajte pažljivo i po potrebi još posolite i popaprite. Poslužite toplo uz pire krumpir.
Sastojci:
za okruglice: 450 g miješanog mljevenog mesa, 1 luk, 2 češnja češnjaka, 1 žlica svježeg peršina, 60 g kruha, 1 jaje, 1 žlica slatke paprike, žličica soli, crni paparza kupus: 500 g kiseloga kupusa, 3 lovorova lista, žlica pirea od rajčice, 1 žlica šećera, 2 žlica krem sira, 100 ml mlijeka, sol, papar