probala sam jednom pravu slavonsku šljivovicu (kažu da je žuta jer je odležala par godina u dudovom buretu) i baš je bila super:))) Imati hrabrosti krenuti u nešto svoje, je za svaku pohvalu. Sretno!
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
ne znam dal se to promijenilo, ali sjecam se da su oni pekli slabu, po jacini rakiju u odnosu na recimo nas Zagorce.
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
...za prodaju je jedna rakija za osobne potrebe druga...😃...zar niste culi onaj vic kada deda vice babi , baba donesi rakije ali iz onog drugog bureta...😏...a r
akija moze biti zuta i kada curi iz kazana , friska i izgledati lao da je odlezala u buretu...ali okus iz bureta je drugaciji...lozovaca , rakija od grozda mora biti jaka i bijela...sila sa gradirom se provjerava jacina...bolja je jaca da a netko voli meksu , slabiju...
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
a tako.. onda su oni gostima nudili onu iz drugog bureta, hahah... kako god sjecam se kad smo bili kod tetke tamo u tvom kraju, moj tata bi znao reci, takvih mo
gu popiti puno i ne bu mi nist 😉
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
znam ja kako se isprobava jacina rakije, nisam jedanput vidjela kako to moj tata radi, onako u malu casicu, pa poklopi rukom, udari u koljeno i onda smo cekali
rezultat, koliko ne znam vise cega, kako se zvao onaj obruc koji se morao stvoriti na vrhu😉
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
..kažem ti netko peče blažu rakiju , slabiju , netko jaču...ja sam prije kad sam pekao , pravio uvijek jaču 24 grada...eee ta pali kad popiješ...što se mene tič
e nikad ju nisam pio niti me privlačila a imali smo ju da smo se mogli kupati ..zamisli 25 tona šljiva...nešto prodaš za preradu u tvornicu a ono drugo rakiju...dobro da šljiva više nema....odnosno osušile se od starosti
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
prvi puta čujem za taj sistem...mi smo na mjerni instrument gradir provjeravali....mora imati onaj vijenac to ti je otac gledao
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
uf 24grada,ja laik, mislim da je to bomba haha.. naravno, to sam i htjela reci, svatko radi kako voli, koliko se sjecam moj tata ostavljao oko 18gradi..nema slj
iva ni ovdje, koliko se nisu posusile, toliko slab urod.. jedino kod mojih susjeda na selu rodila sljiva bistrica, ali onako.. malo sam nabrala za pekmez, uz dozvolu, naravno.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
e, da vijenac.. nisam se mogla sjetiti.. tako on provjeravao jacinu, ali i on nabavio mjerac kasnije.. mi smo puno pekli rakije i prodavali, danas je tesko naci
pravu sljivovicu, ja sam za raditi liker trazila neku, nabavila sam tropicu, ona je ok za te stvari po 30kn.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
27.8.2020.
Odustani
..18-19 je normala, solidno , većina bude te jačine...ja sam to prodavao i imao parolu , ono pij malo pij dobro...ajjj bokkkkk...moram ići
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .