Obavijesti

Show

Komentari 1

Odluka je pala: Film 'Tragovi' je hrvatski kandidat za Oscara

Odluka je pala: Film 'Tragovi' je hrvatski kandidat za Oscara
5

Samo četiri filma su se ove godine prijavila za hrvatskog kandidata, 'Cvrčak i mravica', 'Pelikan', 'Garbura', a komisija HDFD-a tajnim je glasovanjem izabrala 'Tragove' kao predstavnika Hrvatske

VIDEO

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika odabralo je film 'Tragovi' redateljice Dubravke Turić kao hrvatskog kandidata za 96. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Iznimna mi je čast. Film je dosad imao bogati festivalski život s puno nagrada -  rekla je kratko redateljica Turić i zahvalila se HAVC-u na dosadašnjoj podršci.

Samo četiri filma su se ove godine prijavila za hrvatskog kandidata, 'Cvrčak i mravica', 'Pelikan', 'Garbura', a komisija HDFD-a tajnim je glasovanjem izabrala 'Tragove' kao predstavnika Hrvatske.

Chris Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, dodao je da će se centar maksimalno potruditi da film ispromoviraju u Hollywoodu najbolje što mogu.

King Krule dolazi u Hrvatsku: Prije premijernog nastupa u Zagrebu objavio koncertni film
King Krule dolazi u Hrvatsku: Prije premijernog nastupa u Zagrebu objavio koncertni film

- Filmu želimo što veći uspjeh u Americi. HAVC se posljednjih godina ozbiljno bavi kampanjama da osiguramo da naši filmovi prijeđu u uži krug. S tim kampanjama napredujemo i tako ostvarujemo bolju prepoznatljivost Hrvatske i naših filmova - rekao je Marcich.

'Tragovi' prate znanstvenicu Anu (Marija Škaričić), koja se kao posljednja članica nekada brojne obitelji, suočava s osobnom krizom, a antropološko istraživanje koje vodi isprepliće se s njezinim osjećajem izgubljenosti. Nizom podudarnosti, tragovi i simboli na stećcima postati će joj ujedno putokaz prema izlazu iz vlastite traume. Uz Mariju Škaričić u glavnoj ulozi, zapažene uloge ostvarili su i Nikša Butijer, Mate Gulin, Lana Barić i Tvrtko Jurić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1

VIDEO