Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Odbrojavanje do blagdana još je slađe uz vrući ili ledeni punč

Odbrojavanje do blagdana još  je slađe uz vrući ili ledeni punč
3

Najbolje je u posudu za punč staviti blok leda kako biste održali temperaturu, a možete ubaciti i komadiće zamrznutog voća koji će ujedno biti i ukras

Mliječna staza

Sastojci: 4 šalice mlijeka, šalica slatkog vrhnja, 1 i 1/2 šalica brendija ili burbona, šalica šećera u prahu, žlica ekstrakta vanilije, lizalice

Priprema: Pomiješajte mlijeko i slatko vrhnje. Dodajte prosijani šećer u prahu, brendi i ekstrakt vanilije. Stavite punč u zamrzivač na tri-četiri sata prije posluživanja. Promiješajte, ulijte u šalice i ukrasite božićnim lizalicama od peperminta. Prema želji, za ukras rubove šalica možete umočiti u vodu, a zatim u usitnjene lizalice ili šećer.

Dreamstime

Božićna čarolija

Sastojci: 700 ml soka od jabuka, 350 ml piva od đumbira, čaša mineralne vode, 2 čaše burbona, sok 1 limuna, 6 jabuka, štapići cimeta, anis

Priprema: U velikoj zdjeli pomiješajte sok od jabuke, đumbirovo pivo, mineralnu vodu, burbon i limunov sok. Jabuke operite, prepolovite te im izdubite sredinu. Polovice jabuke upotrijebite kao čaše te u njima poslužite punč. Ukrasite štapićima cimeta i anisom. Punč koji ne poslužite čuvajte u zdjeli s kockicama leda kako bi ostao hladan.

Punč od džina i pjenušca

Sastojci: 4 žlice šećera, 180 ml limunova soka, 180 ml džina, 90 ml likera od bazge, 300 ml čaja od kamilice, 250 ml pjenušca, naranča

Dreamstime

Priprema: Naranču operite i narežite na kolutove. U zdjeli za punč pomiješajte limunov sok i šećer dok se šećer ne otopi. Dodajte džin, liker od bazge i čaj od kamilice. Pomiješajte i ubacite blok leda u zdjelu. Nadopunite pjenušcem te ukrasite kolutima naranče i štapićem cimeta.

Članak je preuzet iz gastromagazina Skuhatćute. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 1
Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor
OBIČAJI U SVIJETU I HRVATSKOJ

Blagdanska tradicija: Evo što je Badnjak i zašto tada kitimo bor

Badnjakom se nazivao veliki panj ili pak velika zelena grana, koju se obično prislanjalo uza zid, bilo s vanjske, bilo s unutarnje strane doma. Kad bi otac obitelji unosio badnjak, čestitao bi svim ukućanima
Spremate li puricu pogrešno?
SUPER TRIK

Spremate li puricu pogrešno?

Jedna greška može dovesti do suhog, bezukusnog ili, što je još gore, nedovoljno pečenog mesa. Provjerite savjete majstorice kuhinje i pripremite adventski ručak kojemu će se svi diviti