Obavijesti

Viral

Komentari 12

Objavio da vozi u lijevoj traci jer je suženje: Majstore, prestrojio si se 72 km prije. Vrati vozačku'

Objavio da vozi u lijevoj traci jer je suženje: Majstore, prestrojio  si se  72 km prije. Vrati vozačku'

Neki brane snimatelja jer smatraju da su dvojica u BMW-u voze iznad ograničenja. Drugi odgovaraju da nije na snimatelju niti na nekom drugom gledati tko vozi iznad dopuštenog, već je to isključivo na policiji

VIDEO

Velika rasprava razvila se ispod snimke koju je objavila Facebook stranica Prometne zgode i nezgode pod naslovom 'Znakovi za suženje ceste, snimatelj pretječe lijevom trakom i nailaze dva BMW-a'. Na snimci se vidi kako snimatelj vozi lijevom trakom. U desnoj je kamion. Dva BMW-a jure desnom trakom i ubacuju se ispred njega. 

Pogledajte video

'Po kojem pravilu mora voziti desnom trakom?'

- Zauzima lijevu traku, iako je desna slobodna. Da je vozač, vidio bi da mu dolaze brži i maknuo se u slobodnu desnu traku - napisao mu je netko.

- Po kojem pravilu - pitao ga je drugi.

- Po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama - odgovorio mu je i dodao da ga nepoznavanje zakona ne oslobađa krivice i da je to trebao naučiti u autoškoli pa netko citira Zakon i članak 142.

- Autocestom se vozila moraju kretati krajnjom desnom prometnom trakom ako nije zakrčena vozilima u koloni i da je kazna za to 260 eura.

Netko je napisao da misli da to nije autocesta. Pa je dobio i citirani članak 48. u kojem piše:

- Na cesti u naselju s kolnikom na kojem za promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obilježene prometne trake, vozač se može za kretanje svojeg vozila koristiti i prometnom trakom koja se ne nalazi uz desni rub kolnika ako time ne ometa ostala vozila koja se kreću iza njegova vozila.

Neki brane snimatelja jer smatraju da su dvojica u BMW-u vozila iznad dopuštene brzine. Drugi odgovaraju da nije na snimatelju niti na nekom drugom gledati tko vozi iznad dopuštenog, već je to isključivo na policiji i da se prestrojio jedno 72 kilometra prije suženja. Neki zazivaju da snimatelj vrati vozačku jer se 'vuče' lijevom trakom...

Što vi kažete, tko je tu u pravu?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO