Dim sum kreira iskusni kuhar Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u Yezi donosi 40 godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta
Novi restoran u Zagrebu nudi zanimljivi jelovnik i dim sum specijalitete koje vrijedi probati
Yezi (u prijevodu ‘padajući list’) novotvoreni je restoran u centru Zagreba inspiriran tradicionalnim azijskim stilom uživanja u hrani i piću, a bazira se na modernoj panazijskoj kuhinji.
Nalazi se u Amruševoj 4 u sklopu Art’otela, a zaslužni za vrhunsku ponudu jela su izvršni chef Dino Knežević i svjetski priznati chef iz Londona Werner Seebach.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Posebnost ovoga restorana je bogata ponuda dim suma koje kreira iskusan dim sum kuhar Tom Tian Hau Low, koji je iskustvo izgradio u Hong Kongu i Tajvanu i u Yezi donosi 40 godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.
Jelovnik u restoranu YEZI prikazuje niz prepoznatljivih panazijskih jela od velikog izbora već gore navedenog dim suma, ali i sashimija salata, jela iz woka i jela sa žara i iz pećnice inspiriranih azijskom gastronomijom.
Čaj je jako povezan s kulinarskom tradicijom dim suma koju možete naći u azijskim čajanama.
U Yezi restoranu možete odabrati najkvalitetnije čajeve na svijetu, a ponuda se savršeno nadograđuje pružajući inovativan izbor deserata koji kombiniraju istočnjačke i zapadnjačke okuse, a čajevi i kolači se mogu kupiti i za ponijeti.
Okuse Yezi hrane odlično nadopunjuje i inovativna miksologija. Tako je kreativna koktel karta Yezi bara inspirirana azijskom filozofijom pet elemenata; drvo, vatra, zemlja, metal i voda.
Radi zanimljivih naziva i intrigantne arome ove koktela se definitivno isplati probati.