Obavijesti

Sport

Komentari 3

Novi Hrvat u NBA ligi! Karlo Matković odlazi u Pelicanse

Novi Hrvat u NBA ligi! Karlo Matković odlazi u Pelicanse

Pelicansi su ga 2022. godine izabrali na draftu pa ostavili u Cedeviti. Ove sezone je briljirao, bio je najbolji igrač slovenske momčadi pa ga je NBA klub odlučio povući ranije od očekivanog

VIDEO

Bojan Bogdanović, Dario Šarić, Luka Šamanić, Ivica Zubac i uskoro... Karlo Matković (22)! Hrvatska je dobila i petog igrača u NBA ligi, sjajni centar će početkom veljače preseliti u New Orleans Pelicanse koji su ga 2022. godine izabrali na draftu kao 52. pick. Ostavili su ga sljedeće dvije sezone u Cedeviti gdje je brusio svoj talent, ali primijetili su njegov veliki napredak i na koncu ga odlučili što prije uzeti pod svoje.

Pokretanje videa...

Josip Sesar novi izbornik košarkaša 03:19

Ovaj 208 cm Livnjanin je je prošlog ljeta nastupio u Ljetnoj ligi i u četiri utakmice, uz prosječnih 20 minuta na parketu, zabijao je sedam koševa, skupljao četiri skoka i lijepio 2.3 blokade po utakmici. Već tada je ostavio odličan dojam kojeg je dodatno uljepšao sjajnim nastupima u Cedeviti. 

Nije baš uobičajeno da NBA klub usred sezone povuče iz Europe mladog igrača, ali razlog za to je strašan napredak hrvatskog košarkaša. I što je najbitnije Amerikancima, ogroman potencijal kojeg još nije ni blizu ispunio pa su mu odlučili dati priliku ranije od očekivanog. Ove sezone je briljirao u Olimpiji gdje je u ABA ligi bio na prosjeku od 15 koševa, 6.9 skokova i 2,9 blokada. Fantastičan dojam ostavio je i u Eurokupu gdje je u 15 utakmica zabijao 14.5 koševa uz 6,5 skokova. 

Naravno, neće Matkovića odmah gurnuti u vatru. Do kraja sezone bi trebao dobiti pokoju minutu da osjeti vrhunsku košarku i privikne se na ovu razinu, a postoji mogućnost da ga klub pošalje u razvojnu ligu kako bi ostao u formi. Vide u njemu potencijal za najjaču ligu na svijetu pa žele iz prve ruke svjedočiti njegovom napretku i usmjeravati ga. I samom igraču ovo je dokaz da je na pravom putu, dobio je sjajnu motivaciju za dalje, ali sam je svjestan da još ništa nije napravio. Tek se mora dokazati svom novom poslodavcu.

Opatija: Pretkvalifikacije za EuroBasket 2025., Hrvatska - Švicarska

Karlo je jedan je od onih koji je svjetla košarkaških reflektora tražio zaobilaznim putem. Bio je član Cedevite koja je vrvjela strancima pa tada nije dobio pravu priliku. 

Košarkaški put vodio ga je u OKK Beograd pa potom u Megu gdje je dobio prijeko potrebnu minutažu i demonstrirao svima svoj raskošni talent. Sjajne predstave u Megi vratile su ga u Cedevitu. Prošle sezone imao je problema s ozljedama koje su ga sprječavale da napravi iskorak, ali njega je napravio ove sezone. Napredovao je u posljednjih nekoliko mjeseci, što mu je na kraju osiguralo odlazak u NBA ligu. 

Opatija: Pretkvalifikacije za EuroBasket 2025., Hrvatska - Švicarska

Veliko je to priznanje i za samu hrvatsku košarku. Iako je Matković karijeru gradio u regiji, a ne u Lijepoj našoj, naša reprezentacija dobila je još jednog NBA igrača i mirnu budućnost što se tiče pozicije pod košem. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova
REAL SLAVIO, MODRIĆ BRILJIRAO

VIDEO Modrić asistirao, grozna ozljeda realovca! Iznijeli su ga na nosilima, jaukao od bolova

Luka Modrić bio je u prvom sastavu Reala i odigrao je vrlo dobru utakmicu. Asistirao je za vodeći gol u 14. minuti, a u 92. je izašao uz ovacije publike na Bernabeuu. A njegov suigrač se teško ozlijedio

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj
OTPAO ZA LIGU NACIJA?

VIDEO Ozlijedio se Ivan Perišić! Gadno mu je nastradao gležanj

Krajem prvog poluvremena pretrpio je težak start. Suparnički igrač ga je nagazio, u naletu kopačkom zahvatio po gležnju. Perišić je šepao i odmah se osjetilo da je start bio koban
VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...
ODUŠEVIO JE

VIDEO Kovačićeva ludnica na Etihadu! Zabio dva gola za preokret, jedan je majstorski...

City je primio gol u 26. minuti, ali Mateo Kovačić predvodio je povratak aktualnog prvaka u utakmicu. Izjednačio je u 32. minuti, a na početku drugog dijela zabio i drugi gol