Obavijesti

News

Komentari 167

VIDEO Uhićen je bivši šef HC-a, bratić i direktorica. Odvjetnik je otkrio što mu stavljaju na teret

VIDEO Uhićen je bivši šef HC-a, bratić i direktorica. Odvjetnik je otkrio što mu stavljaju na teret

USKOK je objavio da su u tijeku uhićenja zbog sumnje na korupciju. Uhićenja su u Zagrebu, Osijeku i Vukovaru

Pokretanje videa...

Pretres imovine Josipa Škorića 01:18

Pokretanje videa...

Privode Josipa Škorića 00:54
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja

Odvjetnik Zorana Škorića: On u cijelosti poriče kazneno djelo

Darko Maržić, odvjetnik Zorana Škorića, za Dnevnik Nove TV je rekao kako je njegov branjenik priveden i dao je svoju obranu te da je ona bila kratka jer nije bilo puno pitanja.

- On u cijelosti poriče kazneno djelo - rekao je Maržić i potvrdio da se radi o postupcima javne nabave. 

Naglasio je kako su svi poslovi koje je Osijek Koteks dobivao na javnim natječajima, pa i oni s Hrvatskim cestama, dobiveni jer je ta tvrtka bila najbolji ponuđač. 

- Ne jedanput, ne dvaput, nego uvijek - rekao je odvjetnik.

Kazao je i kako su Zoran i Josip Škorić iznimno bliski. 

- Svako mito u takvim relacijama meni je kao branitelju iznimno čudno - rekao je i naglasio da se Zoranu Škoriću u javnim natječajima apsolutno nije pogodovalo. 

Upitan hoće li možda ministar mora, prometa i infrastrukture te potpredsjednik Vlade Oleg Butković biti pozvan u svojstvu svjedoka, odvjetnik kaže kako ne vidi razlog zbog kojeg bi Butković ili bilo koji drugi ministar tu imao što tražiti. 

- Ja bih rekao da neće biti teška obrana, postupak će svoje pokazati, neću gatati - poručio je Maržić. 

POGLEDAJTE SNIMKU

Završio je pretres u prostorijama Hrvatskih cesta

Tvrtka uhićenog Škorićevog bratića dobila još jedan posao na bukobranima u Osijeku!

24sata

Tvrtka Zorana Škorića, Osijek Koteks, dobila je nedavno još jedan posao na osječkoj obilaznici, opet su zaduženi za izgradnju dodatnih zidova za zaštitu od buke uz južnu obilaznicu grada Osijeka. 

Više pročitajte OVDJE.

DETALJI USKOKOVE AKCIJE

Škorić znao da ga prate? Muljali su na bukobranima, a trojac je pao zbog poruka na mobitelu....

U subotu rano ujutro policija i djelatnici PNUSKOK-a pokucali su na vrata bivšeg direktora Hrvatskih cesta Josipa Škorića, njegovog bratića Zorana Škorića koji je direktor tvrtke Osijek Koteks i Sande Bajtl, direktorice tvrtke 'Structivo' iz Osijeka. Sumnjiči ih se za koruptivne radnje, kako javlja policija, a 24sata neslužbeno doznaju da je riječ o namještanju poslova za popratne sadržaje na osječkoj obilaznici, točnije, bukobrane.

Josip Škorić je dao ostavku na mjesto šefa Hrvatskih cesta prije mjesec dana, a njegovi prijatelji za 24sata govore da je znao da je pod istragom.

- Dobio je dojavu prija dva tjedna, bio je izbezumljen. Na dan kad je dao ostavku, zvali su ga i tražili njegovu ostavku - govore. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

ŠKORIĆEV ODVJETNIK

Odvjetnik uhićenog bivšeg predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića Darko Maržić otkrio je novinarima da je njegovog klijenta terete za djela počinjena ove i prošle godine te da je on iznio obranu, prenosi N1.

- Ono što mogu reći je da je on iznio obranu, nije se branio šutnjom, iznio je prilično sadržaju obranu. Sutra, najkasnije prekosutra će sudac odlučiti o daljnjim radnjama. Na teret mu se stavlja davanje mita, na meni jedan čudnovat način jer vrlo su bliske osobe prvi i treći okrivljenik. USKOK će to morati dobro obrazlagati i osmišljavanju u budućnosti, više ne mogu reći - kazao je.

Komentari 167