Obavijesti

Sport

Komentari 16

Derbi vikend: Okršaj velikana u Serie A, spektakl u Argentini...

Derbi vikend: Okršaj velikana u Serie A, spektakl u Argentini...
5

Serie A ovog vikenda imat će dva derbija, onih između Intera i Rome te Juvea i Milana. Bayern stiže Bayeru, a PSG Marseilleu. U Argentini se igra Superclasico

VIDEO

Ovaj vikend bit će prava poslastica za ljubitelje nogometa jer ih u subotu i nedjelju očekuje pet velikih derbija. Ovoga puta dvoboji velikih momčadi izostat će u Premiershipu i Primeri, ali zato će atraktivnost pobrinuti Serie A s dva derbija te Bundesliga, Le Championnat, ali i argentinska Primera Division. No krenimo kronološki...

Bayer Leverkusen - Bayern München (subota, 18.30h)

Iako će 8. kolo Bundeslige biti poprište okršaja dviju Borussiju, ulogu glavnog derbija preuzeli su trećeplasirani Bayer i drugoplasirani Bayern. Aktualni prvak Njemačke uvjerljivu formu, koju drži na svim 'frontovima', želi nastaviti i u Leverkusenu.

Momčad Pepa Guardiole osokoljena uvjerljivom pobjedom nad Manchester Cityjem, želi preuzeti vrh od Borussije Dortmund, ali zadatak joj neće biti nimalo lak. 'Apotekari' sjajno igraju te drže priključak za dvama glavnim favoritima, a optimizam im ulijeva to što su prije godinu dana uzeli skalp Bayernu na Allianz Areni, iako su Bavarci uzvratili na BayAreni. Nakon što je pauzirao protiv Cityja u prvu momčad Bayerna trebao bi se vratiti Mario Mandžukić.

Inter Milan - Roma (subota 20.45h)

Serie A ovoga vikenda nudi dva velika derbija, a natjecateljski napetiji bit će onaj između Intera i Rome. 'Vučica' dolazi na Guiseppe Meazzi nastaviti perfektan niz obzirom da su jedina momčad, koja je pobijedila u svih šest kola. Nakon katastrofalne prošle sezone, 'nerrazurri' su jako dobro ušli u novu te žele zadržati priključak za vodećima. Momčad Waltera Mazzarrija htjet će se iskupiti za gostujući remi protiv Cagliarija, ali statistika protiv Rome ne ide joj u prilog. Gosti protiv milanske momčadi nisu poraženi dvije i pol godine u svim natjecanjima, a s punim pravom po sva tri boda idu u ovom derbiju. Od prve minute trebao bi zaigrati Mateo Kovačić.

Juventus - Milan (nedjelja, 20.45h)

Iako Juve i Milan čak šest pozicija dijeli na tablici, okršaj dviju najtrofejnijih talijanskih momčadi privući će veliki interes. Aktualni prvak iz Torina želi obraniti 'scudetto', a nova prepreka na putu prema vrhu bit će 'rosonerri'. Massimilanu Allegriju opasno se trese trenerska klupa nakon što je osvojio tek osam bodova u uvodnih šest kola. Svaki novi kiks mogao bi mu presuditi, a u nedjelju će se morati vaditi protiv uvjerljive 'stare dame'. Iako Juve nije prvi, tek jednom nije slavio i to remijem u derbiju protiv Intera, a zasigurno si neće htjeti dopustiti da se Roma i Napoli odvoje.

Marseille - PSG (nedjelja, 21h)

Francuski mediji kao najveće konkurente za naslov u Le Championnatu označili su bogati PSG i Monaco, no njihova utrka pada u sjenu kad je na rasporedu najveći derbi francuskog nogometa, La Classique između Marseillea i PSG-a. Veliki rivali susreću se u nedjelju na Velodromeu, a PSG će niz neporaženosti htjeti nastaviti protiv rivala s juga Francuske. 

Marseilleu neće nedostajati motiva s obzirom da su u posljednje tri utakmice u svim natjecanjima izgubili od Parižana s istih 2-0, a posljednja pobjeda je pala davnog studenog 2011. godine. Također, nakon kikseva u tri utakmice bez pobjede, Marseille se oporavio pobjedama nad Lorientom i St. Etienneom, a želi li se boriti za naslov, mora pobijediti Ibrahimovića i društvo, s obzirom da su već izgubili od Monaca.

River Plate - Boca Juniors (nedjelja, 23.15h)

Derbi vikend zatvara se izvan Europe, točnije u Argentini u kojoj će velebni stadion Monumental biti poprište najvećeg argentinskog okršaja, ali i Buenos Airesa između River Platea i Boce Juniors.

Nakon što je pretprošle sezone izostao Superclasico zbog ispadanja Rivera u drugu ligu, dvije momčadi se ponovno bore za vrh. Iako nijedni ni drugi nisu na čelu kolone (River četvrti, Boca šesta), utrka za vrh počet će biti zanimljivija prvim ovosezonskim okršajem dvaju velikana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?
DRAMA U MAKSIMIRU

Dinamo sazvao hitan sastanak o sudbini Jakirovića. Kandidat za trenera je i Niko Kovač!?

Hoće li Jakirović nastaviti voditi momčad, nakon dva posrtaja (1-1 s Rijekom, 0-1 protiv Hajduka) i blamaže u Münchenu? Kuloari spominju da bi ga Niko Kovač mogao naslijediti

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni
PROMJENA ILI NE?

ANKETA Tko bi trebao voditi Dinamo? Ovi su treneri dostupni

Neki bivši treneri "modrih" trenutačno su zauzeti, drugi pak slobodni, a u kombinacijama se spominje i angažman Nike Kovača. Pitali smo vas tko bi trebao voditi Dinamo u nastavku sezone
Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!
ČUDO ZAGREBA

Senzacija u Areni: Zagrebaši deklasirali finalista Lige prvaka!

Kada treba, da se Danci ne ponadaju, digne se Srna, provuče se Glavaš, povuče Klarica, a onda Dibirov dvaput kazni Aalborgovih 7 na 6 preko cijelog terena. Hat-trick u 65 sekundi!