Mi imamo vrt od 100m2 gdje planski uzgajamo povrce na bio nacin, 5 stabala jabuka, 5 šljiva, dva stara oraha i lješnjaka i pusnicu od 2m2. S time pokrivamo cca 60-70 posto prehrane zdravim namirnicama. Naravno da za zimu konzerviramo i ukiselimo sve što se može a može se skoro sve. Potrebno je samo malo rada i brige i bit cete zdraviji. Čak i bilje za čajeve sami uzgajamo.
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
bravo. ja imam na stanu jedan kaktus i guramo se.
triangle
04.4.2019.
Odustani
Samo malo rada i brige? Di živiš ti, ja skoro u centru ZG, pa dobar ti plan ,samo malo zemljice mi fali
killdeath
04.4.2019.
Odustani
A jbga...mozes dosta toga i na balkonu. Ja sam 3km od Osijeka.
ab ovo
04.4.2019.
Odustani
kao studenti smo uzgajali mladi luk i jagode u teglama u stanu u dugavama
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
Nije mi žao ni truda ni vremena koje provedem na vrtu i voćnjaku te spremajući zimnicu...nema što nema da sama ne spremim..
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
I na balkonu se u kantama može uzgajati odlična rajčica i paprika. Na dasci kod kuhinjskog prozora začinsko bilje. I mali pomak je pomak u pozitivu. Uz to svi d
rve o tisućama hektara neobrađene zemlje a malo tko se hvata motike.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
Osijek..e, to je najveći problem..umjesto motike sad su neka druga tehnološka "sredstva" previše u rukama.
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
Baš tako, vilo. Nedavno sam bila u posjetu jednoj obitelji na selu, nekad su imali farmu krava, stari im ručno obrađivali 2 ha zemlje (osim oranja i tanjuranja
sve su okopavali i sijali sami). Oni danas nemaju niti jednu motiku. Nisam vjerovala očima. Na ulazu u selo uz cestu štand s voćem i povrćem - do 14 h kaže gospođa sve proda. Podrazumijeva se da je većinom iz velikog trgovačkog centra.
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
Ne mogu vjerovati da to rade..kod nas ima ljudi koji se bave uzgojem povrća..odeš kod njih doma.i sam si izabereš povrće koje želiš...to znaš da je barem tu ras
lo..isto tako sam jednog proizvođača mrkve pitala zašto pere mrkvu (prije dolazoi do propadanja kad jednom dođe u vodu). Kaže mi neće žene danas mrkvu koja nije oprana..i pitam se kamo stvarno idemo s takvim stavovima..problem je oprati mrkvu prije upotrebe..
Prikaži još ↓
Dk
Deaktivirani korisnik
04.4.2019.
Odustani
Vjerujem samo u povrće koje sam osobno uzgojila. Pod uvjetom da mi susjedi okolo "marljivo" ne prskaju svoje voće sredstvima s karencom od 2 dana (!) dvaput mje
sečno, uključujući vrijeme sazrijevanja.
Prikaži još ↓
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu 24sata te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona .