Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Nezaboravna heljdina pita sa sirom će oduševiti cijelu obitelj

24sata placeholder

Svako malo je lijepo isprobati neko novo jelo. U ove vruće mjesece lijepo je kad se može napraviti brzi i fini ručak. Za sve koji vole iznenaditi nepce, heljdina pita je pun pogodak...

Sastojci:

Tijesto:

  • 500 g brašna
  • žličica soli
  • 2 žlice ulja
  • 100 ml vode

Nadjev:

  • 300 g heljdine kaše
  • prstohvat soli
  • 200 g kravljeg sira
  • 100 g kiselog vrhnja
  • jaje
  • ulje za premazivanje

Priprema:

  • Heljdu prelijte vodom pa kuhajte dok ne zavrije.
  • Ugasite vatru i ostavite oko pola sata.
  • Zatim je ocijedite, pomiješajte sa sirom, vrhnjem i jajem te posolite.
  • Umijesite glatko i mekano tijesto pa ga podijelite.
  • Pustite na toplom oko 20 minuta pa ga razvaljajte i razvucite u tanko tijesto.
  • Premažite ga uljem i polovicom nadjeva pa zamotajte u savijaču.
  • Ponovite s ostatkom tijesta.
  • Savijaču stavite u namašćeni lim za pečenje, premažite uljem i pecite pola sata na 200°C.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3