Žuti alarm za cijelu obalu zbog grmljavine kiše i vjetra, ali od petka počinje povratak u ljeto | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

Žuti alarm za cijelu obalu zbog grmljavine kiše i vjetra, ali od petka počinje povratak u ljeto

Žuti alarm za cijelu obalu zbog grmljavine kiše i vjetra, ali od petka počinje povratak u ljeto

Tijekom četvrtka još su mogući pljuskovi s grmljavinom, a lokalno su mogući i izraženiji. Već od petka kreće pretežno vedro, s temperaturama koje rastu prema 30 Celzija

VIDEO

Promjenjivo, u unutrašnjosti ponegdje pretežno oblačno bit će u četvrtak. Povremeno će biti kiše, mjestimice i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće izraženiji, ponajprije na Jadranu i u predjelima uz njega, navodi DHMZ.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu sjeverozapadni, ponegdje prolazno jak, te jugozapadni, a na sjeveru i bura.

Najviša temperatura zraka u četvrtak uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 28 °C.

Pogledajte prognozu po gradovima

A u petak nas čeka pretežno sunčano na Jadranu, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Ujutro je mjestimice na kopnu moguća kratkotrajna magla.

Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro uz obalu bura, danju umjeren, mjestimice i jak sjeverozapadnjak.

Najniža jutarnja temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 15 i 20, a najviša dnevna većinom između 20 i 25, na Jadranu od 24 do 28 °C.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'
DIV MEĐU ZMIJAMA U EUROPI

VIDEO Htio snimiti dupine kod Molata, u kadar mu je upala zmijurina: 'Išla je prema meni'

MOLAT - Čitatelj se odmarao nakon plivanja na plaži otoka Molata u zadarskom arhipelagu. U daljini je ugledao dupine kako iskaču iz vode pa ih je poželio snimiti. No u kadar mu je ušao domaći stanovnik, četveroprugi kravosas, najveća europska zmija. "Zmija je plivala ravno prema meni. Odmah mi je bilo jasno da je bezopasna zbog goleme duzine, na tom otoku i nema otrovnica. Kad je izašao na plažu, malo se odmorio, pogledao me i odgmizao u žbunje", rekao nam je čitatelj. Četveroprugi kravosas (Elaphe quatuorlineata) najdulja je europska zmija. Naraste više od dva i pol metra i nije otrovna. Rijetko grize, češće sikće da upozori one koji se približe i gleda svaku priliku da pobjegne. Mala je vjerojatnost ugriza čak i ako se uzme u ruku. Uglavnom se hrani glodavcima i izuzetno je korisna.