Obavijesti

News

Komentari 14

Župan Anušić zatražio hitan sastanak s upravom Megglea

Župan Anušić zatražio hitan sastanak s upravom Megglea
1

Anušić smatra kako je Uprava Megglea u Osijeku zbog 160 Slavonaca i Baranjaca trebala osjetiti obvezu da probleme koje imaju komunicira prema županiji i posredno prema Vladi RH

VIDEO

Nakon najave Meggle grupe da će do kraja godine zatvoriti proizvodnju u Osijeku, osječko-baranjski župan Ivan Anušić dopisom je od predsjednika Uprave te tvrtke Matthiasa Oettela zatražio hitan sastanak u Osijeku ili u sjedištu te grupe u Wasserburgu, izvijestio je u četvrtak Ured župana.

U priopćenju za javnost Anušić ističe kako je iznenađen priopćenjem koje je medijima danas poslala Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj i u kojem "najavljuje zatvaranje proizvodnje u Osijeku, čime će 160 radnika tvrtke Meggle Hrvatska ostati bez posla".

Napominje kako tijekom njegova trogodišnjeg mandata Uprava Meggle Hrvatska, koja sjedište ima u istom gradu gdje je i sjedište županije, ni u jednom trenutku nije upoznala županijsku upravu s mogućim teškoćama u kojima jest te zatražila pomoć pri pronalaženju rješenja za opstanak proizvodnje i spas radnih mjesta.

Zbog krize: Meggle grupa gasi proizvodnju u RH uz 160 otkaza!
Zbog krize: Meggle grupa gasi proizvodnju u RH uz 160 otkaza!

Anušić smatra kako je Uprava Megglea u Osijeku zbog 160 Slavonaca i Baranjaca "trebala osjetiti obvezu da probleme koje imaju komunicira prema županiji i posredno prema Vladi RH, osobito jer se proizvodnja iz Osijeka seli u Kragujevac i Bihać, gdje Meggle planira nastaviti s radom".

Podsjeća kako je tvrtka Meggle Hrvatska preuzela poznatu osječku mljekarsku industriju IPK MIA, koja proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda ima od davne 1949. godine, te zato smatra kako je "nedopustiva odluka da se na takav način ugasi tradicija mljekarske proizvodnje posljednje velike mljekare na istoku Hrvatske".

- Zbog svega navedenog, iznimno sam nezadovoljan odnosom 'domaće' Uprave Megglea u Osijeku prema Slavoncima i Baranjcima koji godinama rade u ovoj mliječnoj industriji, njihovom neaktivnošću u cilju spašavanja 160 radnih mjesta te na kraju suglasnošću s odlukom da se jednostavno ugasi tradicija proizvodnje visokokvalitetnih proizvoda od najboljega slavonskog mlijeka, kako to upravo Meggle i reklamira na hrvatskom tržištu - ističe u priopćenju župan Anušić.

Kako stoji u priopćenju, "iznenađen inertnošću Uprave u Osijeku", danas se dopisom javio i predsjedniku Uprave Meggle grupe Matthiasu Oettelu i zatražio hitan sastanak u Osijeku ili u sjedištu Meggle grupe u Wasserburgu.

Iako županija ne može utjecati na donošenje odluka unutar privatnih tvrtaka, Anušić drži kako se može utjecati na stvaranje povoljnijeg okruženja za opstanak gospodarskih subjekata na našem području.

- Siguran sam da kroz partnerski odnos Meggle grupe, Osječko-baranjske županije te Vlade RH možemo pronaći rješenje za spas mljekare - ističe u priopćenju župan Anušić i poručuje kako neće dopustiti da "160 naših Slavonaca i Baranjaca ostane bez posla kojim hrane svoje obitelji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 14

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere