Obavijesti

News

Komentari 124

Zoran Mamić u ponedjeljak se mora javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazne

Zoran Mamić u ponedjeljak se mora javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazne

Ako se ne javi, raspisat će se tjeralica. No njegov odvjetnik kaže da još čekaju odgovor suda na molbu da zatvorsku kaznu od četiri godine i osam mjeseci Mamić izdržava u BiH

Bivši trener Dinama Zoran Mamić i bivši poreznik Milan Pernar moraju se 10. svibnja javiti u zagrebački zatvor radi izdržavanja kazni.Odlučila je to sutkinja izvršenja kazne zatvora zagrebačkog Županijskog suda, koja je prije dva tjedna napisala rješenje o upućivanju na izvršenje kazne.

Pokretanje videa...

Zoran Mamić 01:15

Mamić je već tad bio u BiH, pa rješenje nije primio nego mu je ostavljeno na oglasnoj ploči suda. Prema svemu sudeći, ondje će ostati još neko vrijeme s obzirom na to da čeka odluku o svojoj zamolbi da kaznu od četiri godine i osam mjeseci izvršava u BiH.

- U proceduri smo zamolbe za ustup i još nismo dobili nikakvu odluku o tome. Postoji rješenje s datumom javljanja, ali to su odvojene stvari. I dalje čekamo da se riješi naša zamolba - rekao nam je jučer Mamićev odvjetnik Ivan Stanić.

Sutkinja je dala i neobvezujuće, ali negativno mišljenje o Mamićevoj molbi. Istaknula je da ne postoji uvjet za ustupanje kazne vezan za privatni život, odnosno bolju socijalnu rehabilitaciju osuđenika. I Ministarstvo pravosuđa i uprave izvijestilo je da nema osnove za daljnje postupanje po molbi Zorana Mamića.

Županijski sud u Zagrebu, kazali su, izvijestio ih je kako iz priložene dokumentacije - molbe osuđenika, njegovih osobnih podataka te javno dostupnih podataka, proizlazi da nisu ispunjene zakonske pretpostavke za upućivanjem zamolbe nadležnom tijelu BiH za preuzimanjem izvršenja kaznene presude.

Ako se Zoran Mamić u ponedjeljak ne pojavi u zatvoru, za njim će raspisati tjeralicu i europski uhidbeni nalog. No za to je onda nadležan Županijski sud u Osijeku, kojemu se treba vratiti spis kako bi naredio raspisivanje tjeralice.

Vrhovni je sud sredinom ožujka Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu 6,5 godina zatvora iz prvog suđenja u Osijeku. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću potvrđena je kazna od tri godine zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 124
Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida
OPROŠTAJ OD ŠEFA REBRA

Ante Ćorušić bit će sahranjen u četvrtak. Zagrebačka policija objavila rezultate očevida

Sahrana će biti u četvrtak u Lovreču u obiteljskoj grobnici, dok će se KBC Zagreb od svog dugogodišnjeg ravnatelja oprostiti i na komemoraciji koja će biti u ponedjeljak u 10 sati na Rebru
Roditelji skandirali ravnatelju da se vrati, zapjevali i Mišinu pjesmu: 'Na pravom smo putu'
U NJU IDE PROBLEMATIČNI UČENIK

Roditelji skandirali ravnatelju da se vrati, zapjevali i Mišinu pjesmu: 'Na pravom smo putu'

Roditelji su povukli djecu s nastave nakon što se u školu nenajavljeno vratio dječak problematičnog ponašanja. Najavili su da će se bojkot nastaviti dok se ne pronađe rješenje