Obavijesti

News

Komentari 13

Živi u 7 'kvadrata', a ostat će i bez vode zbog ceste...

Živi u 7 'kvadrata', a ostat će i bez vode zbog ceste...
4

Florijan Pigac (59) živi u kolibici od 7 četvornih metara. Hrvatske autoceste će mu zatrpati jedini izvor vode budućom autocestom Zagreb - Sisak

VIDEO

Florijana Pigca (59), koji živi u šumi kraj Velike Gorice, autocesta će odsjeći od svijeta i prolaziti desetak metara od njegove sirotinjske kolibice. Florijan živi u straćari od sedam “kvadrata”, a do najbližeg sela, udaljenog dva km, vodi samo traktorski put.
Hrvatske autoceste presjeći će ga budućom autocestom Zagreb - Sisak. Već su počeli krčiti šumu, a zatrpat će mu i jedini izvor vode. Brvnaru je sagradio prije 30 god. U njoj su krevet, neispravni hladnjak i peć na drva. Vani na stoliću su posude s vodom u kojima pere limene tanjure i zdjele u kojima kuha.
- Teško mi je, ali moram živjeti. Dižem se u 4 sata, a onda kuham. Zatim po šumi tražim gljive i kolce za grah. Prodajem ih, a dobijem 40 kuna za 20 kolaca. Imam u vrtu malo paradajza, kelja i luka. Vodu si nosim s izvora. Moram oprati veš i suđe.
Radio je kao soboslikar, a otrovne pare iz razređivača uništile su mu pluća, oči i želudac. Šest mjeseci se liječio u bolnici. Tad su mu spalili kolibu. Na zgarištu je sagradio novu. Danas živi od 750 kn socijalne pomoći, jede juhe jer ništa drugo ne može probaviti, nema struju ni vodu, a najgore mu je zimi jer ga grizu štakori. No ta mu je brvnara jedini dom.
- Za dio parcele koji im treba nude mi manje 3000 kuna. Odsjeći će me kao životinju, a nemam kamo. Mogu otići jedino ako mi daju sličan komadić zemlje s druge strane ceste - govori kroz suze.
Domagoj Bučanac iz Hrvatskih autocesta kaže da će Florijan dobiti novac ako se nagodi, a uz to će moći ostati živjeti u kući.
- Nismo mi krivi što mu je baraka s krive strane ceste. Ne možemo autocestom zaobići njegovu kuću - kaže Bučanac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 13

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio