Obavijesti

News

Komentari 42

Žestoke borbe u Ukrajini: Rusi u velikom prodoru osvojili selo, u subotu se vodile 123 bitke

Žestoke borbe u Ukrajini: Rusi u velikom prodoru osvojili selo, u subotu se vodile 123 bitke

Tijekom dana vodile su se 123 bitke, stoji u izvješću. Od toga, 41 bitka vodila se samo u regiji Pokrovsk, a bilo je 19 napada u blizini Limana i 17 u blizini Kurakove, navodi se u izvješću

VIDEO

Nastavljaju se teške borbe u istočnoj Ukrajini, rekao je ukrajinski vojni vrh u subotu navečer u Kijevu, a borbe se vode na 12 lokacija.

- Situacija je bila najgora u području Pokrovska, ali neprijatelj je također bio aktivan u smjeru Limana i Kurakove - rekao je ukrajinski glavni stožer u večernjem izvješću.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Vjekoslav Prebeg za 24sata o ruskoj presudi: 'Ne osjećam se krivim i ne prihvaćam tu kaznu' 00:48

Sva tri grada nalaze se u istočnoj ukrajinskoj regiji Donjeck. Tijekom dana vodile su se 123 bitke, stoji u izvješću. Od toga, 41 bitka vodila se samo u regiji Pokrovsk, a bilo je 19 napada u blizini Limana i 17 u blizini Kurakove, navodi se u izvješću. Prema glavnom stožeru, u blizini Pokrovska odbijeno je 29 napada, ali 12 bitaka još uvijek traje, a branitelji čine sve što mogu kako bi stabilizirali situaciju i spriječili neprijatelja da prodre na ukrajinski teritorij.

Ranije tog dana, rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da je selo Sokil osvojeno u ovom području. Sokil se više ne pojavljuje u izvješću glavnog stožera, ali se selo Prohres zapadno od njega pojavljuje.

Ukrajinska vojska je rekla da je više od 180 ruskih vojnika poginulo u području Pokrovska. Osim toga, uništeno je nekoliko ruskih vojnih vozila. Informacije se ne mogu provjeriti.

Dio fronte kod Pokrovska smatra se relativno ranjivim. Ruska vojska već mjesecima sporo napreduje nakon što je početkom godine zauzela tvrđavu Avdiivku. Ukrajina još nije uspjela zaustaviti napredovanje i stabilizirati svoje obrambene linije.

Ruske snage zauzele još jedno selo u Donjecku

Ranije su ruske snage zauzele još jedno selo u regiji Donjeck u istočnoj Ukrajini, priopćilo je Ministarstvo obrane u Moskvi.

Ruska vojska zauzela je Sokil, selo koje se nalazi oko 30 kilometara sjeverozapadno od grada Donjecka, poboljšavajući svoj taktički položaj, navodi se u izvješću. Nije bilo komentara s ukrajinske strane.

FOTO Sve je opustošeno! Pogledajte kako izgleda grad iz kojeg se povlače Ukrajinci
FOTO Sve je opustošeno! Pogledajte kako izgleda grad iz kojeg se povlače Ukrajinci

Selo, koje je prema popisu stanovništva prije 20 godina imalo nekoliko desetaka stanovnika, nalazi se istočno od Pokrovska, koji se smatra mogućim ciljem ruskog napredovanja.

Noćni napadi bespilotnim letjelicama

U noćnim napadima bespilotnim letjelicama, Rusija je prekinula opskrbu strujom i vodom u ukrajinskoj sjeveroistočnoj regiji Sumi. Ukrajinske zračne snage priopćile su da je Rusija napala 12 ukrajinskih regija, a da je oboreno 24 od 32 bespilotne letjelice.

Krhotine oborene bespilotne letjelice oštetile su zgradu i vozilo u Kijevu. Ukrajinske snage koristile su bespilotne letjelice za napad na južnu rusku regiju Krasnodar, koja je postala česta meta Ukrajine. Bespilotne letjelice su oborene, ali su njihove krhotine zapalile skladišta goriva u četvrtima Pavlovskaja i Lenjingradskaja i oštetile radio toranj u gradu Jejsku, izjavio je regionalni stožer.

Posljednjih mjeseci Kijev je pogodio ne samo vojne mete, već i skladišta goriva i prometna čvorišta kako bi povećao logističke izazove Rusije u vođenju rata.

Ako Orban u Moskvi traži mir, neka kaže Putinu da prekine s agresijom i izvuče se iz Ukrajine
Ako Orban u Moskvi traži mir, neka kaže Putinu da prekine s agresijom i izvuče se iz Ukrajine

Ukrajina se više od dvije godine brani od potpune ruske invazije otkako ju je naredio predsjednik Vladimir Putin. Trenutno se ratu ne nazire kraj. Između ostalog, Putin želi da se Ukrajina u potpunosti odrekne teritorija Donjecka, Luganska, Hersona, Zaporižja i Krima kao uvjet za prekid borbi.

Marine Le Pen: Nećemo dati Ukrajini da koristi naše oružje
Marine Le Pen: Nećemo dati Ukrajini da koristi naše oružje

Kijev inzistira na potpunom povlačenju Rusije sa svih okupiranih područja, uključujući poluotok Krim kod Crnog mora, koji je Moskva nezakonito pripojila 2014. Putin je u četvrtak ponovio da neće proglasiti primirje ako Kijev ne ispuni njegove preduvjete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 42

VIDEO

'Ukinite Ukrajini ograničenja, neka koriste i oružja Zapada!'
PORUKA EUROPSKOG PARLAMENTA

'Ukinite Ukrajini ograničenja, neka koriste i oružja Zapada!'

Parlament naglašava da nedovoljna isporuka streljiva i ograničenja njihove uporabe riskiraju neutralizirati učinke dosadašnjih napora u pomoći Ukrajini te žali zbog sve manjeg obujma bilateralne vojne pomoći Ukrajini od strane zemalja EU-a

Rusija povećava proizvodnju dronova na čak 1,4 milijuna
PUTIN POTVRDIO

Rusija povećava proizvodnju dronova na čak 1,4 milijuna

Rat u Ukrajini uglavnom se vodi topništvom i dronovima duž jako utvrđene bojišnice duge tisuću kilometara na kojoj se bore stotine tisuća vojnika
Kolinda za 24sata: Ovo je dron koji je pao blizu mene u Kijevu. Mrcina od oko 45 kg eksploziva
'NIJE MI BILO SVEJEDNO'

Kolinda za 24sata: Ovo je dron koji je pao blizu mene u Kijevu. Mrcina od oko 45 kg eksploziva

U Ukrajini je boravila tjedan dana, a tada je Rusija lansirala 30 raketa različitih tipova, više od 800 KAB bombi i više od 300 dronova Shahed, navode službena izvješća