Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 52

Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!'

Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!'
7

Kosilica je naletjela na čitatelja koji je programer, on ju je zgrabio i maknuo s ceste, a potom pozvao policiju. Oglasili su se i iz tvrtke koja zastupa kosilice, tvrde da je sabotirana!

VIDEO

'Podivljala' robotska kosilica je u svom ludilu na Trgu žrtava fašizma naletjela na našeg čitatelja, inače programera za razvoj umjetne inteligencije. Kako kaže, čak je i njega zbunila kad ju je vidio kako traži izlaz iz situacije u kojoj se našla. Pozvao je policiju koja nam je potvrdila da su izašli na teren zbog dojave o pomahnitaloj kosilici u centru Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Robotska kosilica 00:58

- Živim u blizini, s obzirom na to da tramvaji baš ne voze morao sam pješke. Tako sam naletio na poludjelu kosilicu na cesti. Čak sam i ja bio zbunjen u toj situaciji, iako je to moja struka, informatičar sam, konkretno baš programer za razvoj umjetne inteligencije. Bilo mi je smiješno jer je kosilica baš divljala ispred mene na Šubićevoj - krenuo je pričati naš čitatelj, dodajući kako je kosilica udarala u gume kombija.

- Nastavila je vožnju prema ono malo trave što je ostalo uz rubnik i prema pješačkom prijelazu, zbog toga automobili nisu mogli proći prema Kvaternikovom. Ja sam zgrabio tu kosilicu, nije nešto pretjerano teška, maksimalno 15 kila i stavio je van kolnika, na nogostup. Stisnuo tipku stop, ajmo reći za prekid rada kosilice. Pretpostavljao sam da je to od zagrebačkog Holdinga, čistoće i nazvao policiju zbog potencijalno nastale štete kombiju, ali nisam niti sa sigurnošću mogao znati da li je možda privatno vlasništvo kosilica - ispričao nam je čitatelj koji se našao u pravo vrijeme na pravom mjestu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zastupnici za kosilice: 'Netko ju je sabotirao, nije sama prešla cestu'. Čitatelj: 'Lovio sam je!' 00:57

- Zanimljiv događaj baš na dan predstavljanja robo taksija. Kad je policija stigla i oni su ostali začuđeni i nisu znali što napraviti. Imate program kosilice koja se pokušava vratiti u ajmo reći tamo di je travna površina, a nema tehnički kapacitet da tamo dođe zbog visokog obruba kamena. Nema velike kotače da se vrati. U ludosti tog senzora, javnog prijevoza, automobila... pretpostavljam da je tražila rub - ispričao nam je čitatelj koji je lovio kosilicu dodajući kako je sve poslao kolegama informatičarima koji su se dobro nasmijali.

- Koje su to svemirske šanse da kosilica naleti baš na mene - zaključio je.

Podsjetimo, još jedan robot otkazao je poslušnost danas. Riječ je o robotaksiju, robotskom vozilu Mate Rimca koji se nije pokrenuo na njegov poziv.

'Kosilica je namjerno sabotirana'

Javili su nam se iz tvrtke Drezga d.o.o. Zastupnika Husqvarne za Hrvatsku vezano za 'divljanje' Automower robotske kosilice, te objasnili kako je odlutala kosilica zapravo rezultat ljudske intervencije.

- Nemoguće je da robotska kosilica izađe izvan područja granične žice. Prema GPS tragu i aplikaciji na priloženim fotografijama jasno je vidljivo da je kosilica podignuta u 19:32 i odnesena preko ceste ravnom putanjom. Ovakvi uređaji su dizajnirani da ostanu unutar određenog područja, a bilo kakav prekid ili izlazak iz tog područja može biti rezultat samo ljudske intervencije. U slučaju da iz bilo kojeg razloga kosilica izađe izvan područja granične žice, već nakon 1 cm se zaustavlja i javlja grešku. U ovom slučaju, evidentno je da je kosilica namjerno na neki način sabotirana. Husqvarna Automower kosilice već godinama uspješno održavaju javne zelene površine u gradovima širom svijeta i najnaprednije su i najpouzdanije kosilice te vrste - napisao nam je Marko Habuš voditelj marketinga Drezga d.o.o.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 52

VIDEO

Provjerili smo cijene prženih lignji: Evo koliko koštaju porcije u Splitu, Osijeku, Zagrebu...
LIGNJE PA DOMA!

Provjerili smo cijene prženih lignji: Evo koliko koštaju porcije u Splitu, Osijeku, Zagrebu...

Plus+ To je omiljeno jelo i domaćih i turista. Restorani su petkom krcati, a mi smo ispitali cijene u Osijeku, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Puli, Rijeci, Zadru i Splitu. 'Skuplje je jer nam rastu troškovi', kažu ugostitelji.

Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili
PREMINUO NA MJESTU

Užas u Beogradu: Samostrelom pogodio policajca kod izraelske ambasade. Napadača su ubili

Zamjenik premijera Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nepoznata osoba, čiji se identitet utvrđuje, iz samostrela ustrijelila pripadnika Žandarmerije koji je bio na dužnosti osiguranja izraelskog veleposlanstva.
VIDEO Jahta u Makarskoj još gori: 'Leži na boku, uopće ne možemo pristupiti u nju...'
ZNA SE ČIJA JE JAHTA

VIDEO Jahta u Makarskoj još gori: 'Leži na boku, uopće ne možemo pristupiti u nju...'

Nakon gašenja slijedi očevid za koji kažu da neće biti jednostavan jer je dio objekta u vodi. Vatrogasci se bore sa smanjivanjem dima...