Obavijesti

News

Komentari 19

Za danas najavili novi snijeg!

Za danas najavili novi snijeg!
2

Za gotovo cijeli Jadran je zbog jakog vjetra upaljen žuti meteoalarm. DHMZ je također izdao žuto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku i Osječku regiju zbog mogućeg snijega i poledice

VIDEO

U unutrašnjosti Hrvatske u srijedu će biti oblačno, povremeno uz kišu i snijeg, uglavnom u sjevernim i istočnim krajevima gdje se može stvoriti tanak snježni pokrivač. Na Jadranu će biti promjenljivo sa sunčanim razdobljima, no još u Dalmaciji ponegdje može pasti kiša.

Na kopnu će puhati slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu još ujutro istočnjak. Najviša dnevna temperatura zraka na kopnu kretat će se od 0 do 4, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije i Istre između 8 i 13 °C.

Za gotovo cijeli Jadran je zbog jakog vjetra upaljen žuti meteoalarm. DHMZ je također izdao žuto upozorenje za Zagrebačku, Karlovačku i Osječku regiju zbog mogućeg snijega i poledice.

U nastavku slijedi detaljnija, HRT-ova, prognoza vremena za srijedu i nadolazeće dane.

Hladna srijeda, na kopnu će većinom padati snijeg

U srijedu će na istoku Hrvatske prevladavati oblačno vrijeme, najprije s kišom, zatim sa susnježicom i snijegom. Oborine će biti intenzivnije u noći i ujutro u zapadnim i gorskim predjelima, gdje će vjerojatno nastati i snježni pokrivač. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka kretat će se od 0 do 2 °C.

Podjednako hladno bit će i u oblačnoj središnjoj Hrvatskoj. Oborine će biti češće u noći i ujutro; južnije većinom kiša i susnježica, a prema sjeveru snijeg, gdje bi mogao nastati i tanji snježni pokrivač. 

VIDEO Biste li mogli preživjeti? Živa u Jakutsku pokazuje minus 58 stupnjeva. Evo kako grad živi
VIDEO  Biste li mogli preživjeti? Živa u Jakutsku pokazuje minus 58 stupnjeva. Evo kako grad živi

Intenzitet oborina već u noći će slabjeti na zapadu zemlje. U oblačnom gorju oborine će biti slabe i lokalne; uglavnom u obliku susnježice i snijega.

Na sjevernom Jadranu promjenjiva naoblaka, moguće i malo kiše. Zapuhat će bura, umjerena do jaka, pod Velebitom s olujnim udarima. Nakon izraženih i obilnih pljuskova ove noći, u srijedu u Dalmaciji slijedi prestanak oborina i djelomično razvedravanje. Zapuhat će slaba do umjerena bura, na otvorenome moru i jak sjeverozapadni vjetar. 

Prvi snijeg zabijelio je Delnice: 'Jedva smo čekali da padne. Nekad ga je bilo i dva metra'
Prvi snijeg zabijelio je Delnice: 'Jedva smo čekali da padne. Nekad ga je bilo i dva metra'

Na jugu Hrvatske ujutro će padati kiša, pa i u obliku lokalno izraženih i obilnih pljuskova. Tijekom prijepodneva će kiša postupno prestati, a naoblaka se smanjivati. Umjereno jugo okretat će na buru. Temperatura zraka većinom između 8 i 13 °C.

Ovdje svakodnevno pratite prognozu vremena 24sata

Oborine će slabjeti, bit će sunčanih razdoblja

- Idućih dana oborine će na kopnu većinom izostati, samo u četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice slaba susnježica ili malo snijega. Bit će sunčanih razdoblja, ali i povremeno dosta oblaka i jutarnje magle. U subotu opet oblačnije. Jutra će biti hladna, a dnevna temperatura postupno će se snižavati.

Temperature u Sibiru pale na minus 50, Moskvu zatrpale rekordne količine snijega
Temperature u Sibiru pale na minus 50, Moskvu zatrpale rekordne količine snijega

- I na Jadranu uglavnom bez kiše, samo na jugu u četvrtak ujutro poneki pljusak. Bit će dosta sunčanih razdoblja, ali povremeno i više oblaka. Većinom će puhati slaba i umjerena bura, koja će u četvrtak u Dalmaciji biti i jaka, moguće i s olujnim udarima. Temperatura zraka neće se znatnije mijenjati- prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 19

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere