Vujnovac za 24sata o glasinama da prodaju Pevex: Ne prodajem tvrtku, idemo u novi iskorak! | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 32

Vujnovac za 24sata o glasinama da prodaju Pevex: Ne prodajem tvrtku, idemo u novi iskorak!

Vujnovac za 24sata o glasinama da prodaju Pevex: Ne prodajem tvrtku, idemo u novi iskorak!
2

Prema našim informacijama, osim izgradnje novih logističkih centara, Pevex je potpuno promijenio strategiju. Pa sada ne samo da neće prodati taj trgovački lanac, nego je sa zadržanom dobiti plan i širenje u regiju

VIDEO

Uoči skupštine dioničara koja se treba održati 19. lipnja, do nas je došla informacija da su se tri glavna suvlasnika složila da opet probaju prodati Pevex. Najveći pojedinačni vlasnik tog trgovačkog lanca je poduzetnik Pavao Vujnovac s 36,7 posto, drugi po veličini je Jurica Lovrinčević, smjenjeni savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Davora Filipovića koji ima 23,2 posto, dok je treći zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić s 16,64 posto. Dosad su Radić i Vujnovac bili na jednoj strani i kontrolirali tvrtku,  dok je Lovrinčević bio protiv neisplate dobiti za 2022. godinu i pokrenuo tužbe u ime malih dioničara. Sada su sva trojica na istoj strani što se tiče neisplate dobiti. Lovrinčević je prošli mjesec za Jutarnji list potvrdio da će se složiti sa zadržavanjem dobiti od 43,8 milijuna eura. A tek treba vidjeti hoće li to podržati preostalih 418 malih dioničara koji takvu odluku ne mogu promijeniti, ali mogu izraziti neslaganje.

Vujnovac kupio još 13 velikih Konzuma. Ovo su sve lokacije i detalji složene tajne operacije
Vujnovac kupio još 13 velikih Konzuma. Ovo su sve lokacije i detalji složene tajne operacije

Ovo zajedništvo oko zadržavanja dobiti je rezultiralo i da nam je s više strana stigla informacija da će Pevex ponovno na prodaju. Podsjetimo, to je već jednom pokušano, ali većinski dioničari nisu bili zadovoljni ponudom koja je stigla. Nikada nisu otkrili tko je dao ponudu.

- Ne prodajem svoj udjel u Pevexu. Kompanija je zadnjih godina imala dobre rezultate i vjerujem da su oni sad temelj za daljnji iskorak, rast prihoda i nova zapošljavanja- poručio nam je kratko Pavao Vujnovac preko osobe zadužene za odnose s javnošću.

Prema našim informacijama, osim izgradnje novih logističkih centara, Pevex je potpuno promjenio strategiju. Pa sada ne samo da ne planiraju prodaju, nego je u strategiji i širenje u nekoj od zemalja regije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 32

VIDEO