VIDEO Pogledajte kako se Biden zbunio usred debate: 'Mislim da ni on sam ne zna što je rekao...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 7

VIDEO Pogledajte kako se Biden zbunio usred debate: 'Mislim da ni on sam ne zna što je rekao...'

VIDEO Pogledajte kako se Biden zbunio usred debate: 'Mislim da ni on sam ne zna što je rekao...'
3

Biden je u debati bio kao boksač na konopcima, u početku je zadavao snažne udarce svom protivniku u pokušaju da promijeni tijek debate. Iako mu je nekoliko puta možda uspjelo, izazvao je bijesne odgovore Trumpa

VIDEO

Na debati za najmoćniju političku fotelju na svijetu sukobili su se demokratski predsjednik Joe Biden i njegov republikanski prethodnik Donald Trump. Bidenov nastup na debati na trenutke se činio kolebljiv i nesiguran, zvučao je promuklo te je povremeno zastajao dok je govorio. Njegov stožer pokušao je to opravdati pa je medijima otkrio da se predsjednik bori s prehladom. Često bi se zbunio pa ispravljao što je prethodno izrekao, govorio besmislice, nepovezano, nejasno i tromo. Gubio je tijek misli, mrmljao i na trenutke se činio kao da je potpuo izgubljen. Mnogi se slažu kako ova debata za Bidena nije dobro prošla.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prva predsjednička debata u SAD-u 01:13

Biden je u debati bio kao boksač na konopcima, u početku zadavao snažne udarce svom protivniku u pokušaju da promijeni tijek debate. Iako mu je nekoliko puta možda uspjelo, izazvao je bijesne odgovore bivšeg predsjednika. Trump je bio energičniji i nije oklijevao u svojim 'napadima' koristiti izlizane laži, napadao je Bidenovu politiku kad god je uhvatio priliku. Biden mu kod korištenja laži nije kontrirao.

First 2024 presidential debate in Atlanta

- Stvarno ne znam što je rekao na kraju te rečenice, a mislim da ni on ne zna - našalio se Trump nakon jednog Bidenovog odgovora, a čini se kako bi ta rečenica mogla sažeti cijelu debatnu večer.

Mnogi Amerikanci izrazili su zabrinutost zbog Bidenove dobi i sposobnosti za obnašanje dužnosti predsjednika. Biden sa svojih 81 i Trump s 78 godina najstariji su kandidati koji se bore za fotelju predsjednika SAD-a. Bidenove pristalice smatraju da njegovo iskustvo i mudrost nadilaze njegove gafove i zaboravljivost, a sam predsjednik se često suočava s pitanjima o svom fizičkom i mentalnom zdravlju. Kritičari ističu da pokazuje znakove starenja, a njegova administracija nastoji pokazati da je energičan i sposoban kroz razne aktivnosti i javne nastupe. Inzistirali su tako i na ovoj debati, koja je najranija debata u modernoj američkoj povijesti, a održala čak četiri mjeseca prije izbora u studenom. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prva predsjednička debata u SAD-u 03:14

Društvenim mrežama masovno se dijeli trenutak za koji mnogi kažu da je bizaran, a poveznica je s njihovom vremešnosti. Usred sučeljavanja počeli su raspravljati o - golfu.  Trump se hvalio sa osvojenim neseniorskim prvenstvima u golfu, a potom za Bidena kazao da nije u stanju ni lopticu pogoditi. Biden je okrenuo na visinu i težinu, rekavši Trumpu da, što se golfa tiče, može nositi samo torbu. Dodao je da ima hendikep od 6 u golfu, odnosno šest udaraca iznad rezultata određenog terena, a Trump ga je odmah optužio da laže.

- Vidio sam kako udaraš - rekao je bivši američki predsjednik, a potom mu rekao da se ponaša kao dijete. Biden je, poput djeteta koje optužuje drugo, kazao: "Ti si dijete!".

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

debata Trumpa i Bidena: Razgovor o golfu i kongitivnom testu 01:14
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 7

VIDEO

Ovo je nova kuća ministra Olega Butkovića od 500.000 eura: Uzdržavao ujaka pa ju je dobio
NOVE NEKRETNINE

Ovo je nova kuća ministra Olega Butkovića od 500.000 eura: Uzdržavao ujaka pa ju je dobio

Plus+ U toj kući sam i odgajan, a o ujaku smo se supruga i ja brinuli zadnjih 10 godina, kaže ministar