Obavijesti

News

Komentari 40

VIDEO Ukradenim autom vukao policajca u Zagrebu. Poslali ga u istražni zatvor, evo i zbog čega

VIDEO Ukradenim autom vukao policajca u Zagrebu. Poslali ga u istražni zatvor, evo i zbog čega
5

20-godišnjaku se na teret stavlja da je provalio u autopraonu i ukrao automobil, a kad su ga policajci probali zaustaviti, vukao je desetak metara policajca koji je teško ozlijeđen

VIDEO

Mladić (20)  koji je u subotu bježao od policije u ukradenim automobilu i u centru Zagreba vukao policajca koji ga je pokušao uhititi, ide u istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U ponedjeljak nakon 12 sati to mu je odredio Županijski sud u Zagrebu. Zaradio je kaznenu prijavu, a sumnjiče ga za tešku krađu provaljivanjem na štetu trgovačkog društva, prisilu prema službenoj osobi, odnosno ozljeđivanje, na štetu trojice policijskih službenika Policijske uprave zagrebačke, Jedinice specijalne i interventne policije Zagreb te kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zbog divljanja automobilom. 

Pokretanje videa...

Detalji drame u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu: Ukradenim automobilom vukao policajca 00:46

Podsjetimo, mladić je vozio automobil kojeg je, kako se sumnja, dan ranije ukrao, kad ga je policija uočila oko 12:15 sati na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića.

Riječ je o osobnom automobilu marke MG HS s talijanskom registracijom koje je u vlasništvu jedne tvrtke. Ukraden je u Velikoj Gorici u Ulici Šandora Brešćenskog iz dvorišta auto praonice, a šteta nastala zbog krađe je oko 26.000 eura. 

Policija ga je probala zaustaviti samom početku Ilice u smjeru zapada, ali se nije htio zaustaviti nego je udario u policijski kombi bez vidljivih obilježja. Policajac je došao do vozačevih vrata i pokušao ga izvući, ali je ovaj dao gas i vukao ga desetak metara. Policajac se oslobodio kraj Tomićeve ulice (u kojoj je uspinjača). Pao je na pod i zadobio teške ozljede. 

- Okrenula sam se i vidjela da je policajac leži na podu. Pištolj mu je prilikom udarca odletio na drugu stranu ulice. Vjerojatno se natukao, ali nije se činilo kao da je teško ozlijeđen. Nakon nekoliko sekundi došao je oštećeni kombi interventne policije, ukrcali su ozlijeđenog policajca i otišli dalje - ispričala je čitateljica za 24sata. 

Nastavio se vozili Frankopanskom ulicom gdje je ugrozio tri osobe.

- U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka - izvijestili su iz PU zagrebačke.

Uspjeli su ga dostići u Dalmatinskoj ulici, 650 metara dalje otkud je policajac pao. Tu je muškarac udario automobilom u zgradu, a pripadnici interventne su iskočili iz kombija i opkolili ga. 

- Čuli smo udarac automobila. Odmah smo izašli van na balkon i vidjeli crni automobil kako je udario u zgradu. Nismo na prvu ni znali što se točno zbiva, ali onda su počeli policajci trčati prema automobilu. Vozač auta se očito bio zaključao u automobilu jer policajci nisu mogli do njega. Onda su razbili prozor i izvukli ga van. Sve je u nekoliko trenutaka bilo gotovo, a kombiji s policijom su samo pristizali. Kasnije smo pročitali kako je udario policajca i dao se u bijeg. Poslije je došla i hitna. Ne znamo je li zbog policajca ili vozača koji je udario u zgradu - ispričao je čitatelj koji je svjedočio uhićenju. 

Iz policije kažu da su policajci morali primijeniti sredstva prisile jer vozač nije surađivao. Ozlijeđeni policajac je pak prevezen u Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice. 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 20-godišnjak nije imao primjedbe na postupanje policije, nije imao vidljive ozlijede te mu također pregledom od strane liječnička nisu konstatirane ozlijede - javljaju iz PU zagrebačke. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 40

VIDEO

VIDEO Kaos u Zapruđu. Jedan mrtav. Tramvajski promet bio u prekidu. Vozač ZET-a u bolnici
TEŠKA NESREĆA

VIDEO Kaos u Zapruđu. Jedan mrtav. Tramvajski promet bio u prekidu. Vozač ZET-a u bolnici

Autobus i tramvaj ZET-a sudarili su se u ponedjeljak u Zapruđu kod kružnog toka. Policija je objavila da je jedan čovjek poginuo, ne iznoseći više detalja. Promet se normalizirao oko 9 sati

VIDEO Iživljavao se na svom psu u Zagrebu: 'Nasrnuo je i na nas tri, što mu onda radi kod kuće?'
SRAMOTNA SNIMKA

VIDEO Iživljavao se na svom psu u Zagrebu: 'Nasrnuo je i na nas tri, što mu onda radi kod kuće?'

Prišao nam je spomenuti čovjek i rukama krenuo nasrtati na psa, dizati ga rukama i bacati ga, na što smo mi rekle da ćemo zvati policiju, a onda je nasrnuo i na nas, ispričala nam je čitateljica
EKSKLUZIVNA SNIMKA! Misterij na Velebitu: Jesu li ovo bizoni?! 'Nisam više siguran da su krave'
POGLEDAJTE VIDEO

EKSKLUZIVNA SNIMKA! Misterij na Velebitu: Jesu li ovo bizoni?! 'Nisam više siguran da su krave'

Bizon je strogo zaštićena vrsta. Kako nam je rekao ravnatelj zagrebačkog ZOO-a Ivan Cizelj, teško da ga netko osim Zoo vrtova ili rezervata može i smije držati