Obavijesti

News

Komentari 20

VIDEO Suze i ovacije Bidenu: Poručio da je Harris budućnost, ona obećala pobijediti Trumpa

VIDEO Suze i ovacije Bidenu: Poručio da je Harris budućnost, ona obećala pobijediti Trumpa
10

Umjesto očekivanog govora visokog profila u četvrtak kojim bi prihvatio demokratsku nominaciju za još jedan četverogodišnji mandat, Biden je bio središnja ličnost početka četverodnevne stranačke konvencije.

VIDEO

 Predsjednik SAD-a Joe Biden u ponedjeljak je na otvaranju Nacionalne konvencije Demokratske stranke u Chicagu pozdravio potpredsjednicu SAD-a i predsjedničku kandidatkinju Kamalu Harris kao budućnost stranke, pozvavši Amerikance da glasuju za nju.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Biden u suzama 01:57

Brišući suze nakon što ga je najavila njegova kći Ashley i mahnuvši publici koja mu je dugo pljeskala, nasmiješeni Biden je rekao: "Volim vas".

Kako piše Reuters, umjesto očekivanog govora visokog profila u četvrtak kojim bi prihvatio demokratsku nominaciju za još jedan četverogodišnji mandat, Biden je bio središnja ličnost početka četverodnevne stranačke konvencije.

VIDEO Biden u suzama 'predao baklju' Kamali: 'Ovi izbori su borba za dušu demokracije'
VIDEO Biden u suzama 'predao baklju' Kamali: 'Ovi izbori su borba za  dušu demokracije'

Podsjetimo, Biden (81) je, pritisnut i od strane stranačkih čelnika zbog svog zdravlja i mentalne kondicije, prošlog mjeseca odustao od borbe za novi mandat u Bijeloj kući, pa će tako Kamala Harris (59) na konvenciji službeno u četvrtak prihvatiti nominaciju za predsjedničku utrku.

Democratic National Convention (DNC) in Chicago

"Jeste li spremni glasati za slobodu? Jeste li spremni glasati za demokraciju i za Ameriku? Pitam vas, jeste li spremni izabrati Kamalu Harris i Tima Walza?" obratio se Biden okupljenima.

Osim što se založio za to da Amerikanci izaberu Harris kao njegovu nasljednicu u Bijeloj kući, Biden je u govoru hvalio postignuća svoje administracije, pa tako i u pogledu jačanja američkog gospodarstva i jačanja savezništava SAD-a u svijetu.

Osudio je rasizam koji i dalje muči Ameriku, rekavši da tome nema mjesta u američkoj naciji.

Donald Trump objavio fotku lažne potpore Taylor Swift: 'I ona želi da glasate za Trumpa'
Donald Trump objavio fotku lažne potpore Taylor Swift: 'I ona želi da glasate za Trumpa'

Harris obećala pobijediti Trumpa

Democratic National Convention (DNC) in Chicago

U iznenadnom ranijem pojavljivanju na konvenciji, Harris je obećala je da će pobijediti republikanskog suparnika Donalda Trumpa na izborima u studenom.

"Borimo se za svoje ideale i uvijek imajmo na umu da kada se borimo - pobjeđujemo"!, rekla je potpredsjednica  SAD-a Harris u kratkom obraćanju, izazvavši oduševljenje publike.

Naime, očekivalo se da će se Harris na pozornici pojaviti kasnije, zajedno s predsjednikom Bidenom.

No, Harris je odala počast aktualnom predsjedniku SAD-a. "Joe, hvala ti na tvom povijesnom vodstvu, na tvom životnom služenju našoj naciji. Zauvijek smo ti zahvalni", poručila je.

Ovacije za Hillary Clinton

Democratic National Convention (DNC), in Chicago

Skupu se između ostalih obratila i bivša predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton, čiji je poraz od Trumpa 2016. raspršio nade da će postati prva žena u Bijeloj kući.

Clinton, prva žena koja je osigurala predsjedničku nominaciju velike američke stranke, izazvala je ovacije kad je u ponedjeljak izašla na pozornicu. "Priča mog života i povijesti naše zemlje je da je napredak moguć, ali nije zajamčen", rekla je Clinton.

Pohvalila je aktualnog predsjednika Bidena jer je u Bijelu kuću donio "pristojnost, dostojanstvo i kompetentnost". "A sada mi pišemo novo poglavlje u američkoj priči. Kamala ima karakter, iskustvo i viziju da nas vodi naprijed", kazala je Clinton.

Više puta se osvrnula na republikanskog predsjedničkog kandidata, ujedno i svog bivšeg suparnika u predsjedničkoj utrci. "Donald Trump je zaspao na vlastitom suđenju, a kada se probudio, ispisao je svoju verziju povijesti. Prva je osoba koja se kandidirala za predsjednika s 34 kaznena djela", rekla je Clinton uz smijeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 20

VIDEO

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga
OSTALA DVA UČENIKA

DOZNAJEMO Ukida se razred u zagrebačkoj školi. Iz njega se ispisala djeca radi bullyinga

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih pitali smo što će biti sad s tim razredom iz koje su se ispisali svi učenici osim jednog (dok im je jedan učenik upisan ove godine). No oni su nas uputili na školu iz koje nema odgovora, a Grad Zagreb nas je uputio na resorno ministarstvo.
VIDEO Ženu na Tajlandu piton dva sata davio: 'Omotao se oko nje cijele. Bio je ogroman... '
MUKOTRPNA BORBA

VIDEO Ženu na Tajlandu piton dva sata davio: 'Omotao se oko nje cijele. Bio je ogroman... '

Žena se nije predala, već se cijelo vrijeme opirala velikom gmazu i pokušavala dozvati pomoć