Obavijesti

News

Komentari 23

VIDEO Strašna poplava pogodila je Podgoru: Neki su izgubili sve

VIDEO Strašna poplava pogodila je Podgoru: Neki su izgubili sve
1

Na Podgoru je palo nevjerovatnih 140 litara kiše po kvadratnom metru, pretvarajući ulice u bujice koje su nosile sve pred sobom

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Poplava u Podgori 06:28
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NAČELNICA O POPLAVI

Posljedice još uvijek ne znamo kakve su. Ovo je dosad najveća poplava koja je zahvatila Podgoru, rekla je načelnica općine Podgora Petra Radić.

Podsjetila je kako na snagu poplave mogao utjecati požar otprije dva mjeseca jer nije bilo vegetacije koja bi zaustavila vodu.

- Velike količine mulja i nanosa stijena su po prometnicama, određene su urušene, tako da se kroz Gornju Podgoru ne može prolaziti dok se ne sanira situacija, nastavila je.

Pozvala je mještane da ne pokušavaju putovati tim dijelom.

- Trenutno su sve službe na terenu, vatrogasci i mnoštvo privatnih firmi s rivijere. Cijelu večer ćemo imati posla, a i sutra nas čeka dosta posla. Imali smo i dosad poplave. Trebalo bi napraviti sveobuhvatnu analizu da se to krene rješavati sustavno, istaknula je.

Dodala je kako su imali koordinacijski sastanak s Hrvatskim šumama te je dogovoreno čišćenje potoka, ali i naglasila da to ne bi zaustavilo bujicu.

- Nadamo se da će se nešto poduzeti jer nakon požara nismo imali konkretne poteze od svih nadležnih, a što nam je bilo obećano, zaključila je.

ŠTETA

Zapovjednik DVD-a Podgora, Željan Pivac, u razgovoru za RTL je prokomentirao stanje u gradu.

- Neki su izgubili sve čime su se bavili, apartmane, stambene objekte... još se procjenjuje ali je šteta jako jako velika. Posla ima jako puno, ali prioritet su nam ispumpavanje stambenih objekti, garaže, trenutno imamo dva-tri kritična mjesta gdje nam radi većina snaga - rekao je.

Mještani su iznijeli i svoje stajalište o svemu što se dogodilo. Kažu da je  je slična situacija bila prije četiri godine. 

- To ćete morati pitati Hrvatske vode zašto se neke stvari ponavljaju. Potpuno ista stvar se desila, potoci su se začepili, voda je prešla preko potoka i desilo se ovo što vidite. Ja neću ulaziti u odgovornost i šta, ali mislim da je sve jasno. Ovo nije prvi put da se desilo, a dešavat će se i u budućnosti, ako se nešto ne poduzme - rekli su.

KADROVI IZ PODGORE

Podgora nakon poplave. Građani, volonteri i hitne službe pomažu u čišćenju.

NAKON KIŠE, SUNCE

Sudeći prema fotografijama, situacija u Podgori se smirila. Ipak, sve snage su na terenu i bore se sada s posljedicama nemile bujice.

24sata
24sata
24sata
'NEMA PANIKE'

Zapovjednik DVD-a Tučepi Goran Bušelić rekao je za Dalmaciju Danas a je situacija je katastrofalna te da su sve snage s područja Makarske rivijere na terenu i bore s bujicom.

- Kiša i dalje pada, ali se stišava. Vatrogasci i bageri su tu te rade na sanaciji, daju sve od sebe, tako da panike nema - rekli su tamošnji stanovnici.

Komentari 23