Obavijesti

News

Komentari 93

VIDEO Izrael pokrenuo novi val napada na Libanon, ima mrtvih: 'Na rubu smo sveopćeg rata!'

VIDEO Izrael pokrenuo novi val napada na Libanon, ima mrtvih: 'Na rubu smo sveopćeg rata!'
5

Nemilosrdna razmjena vatre između Izraela i libanonskog Hezbolaha posljednjih dana potaknula je strahove da se dugogodišnji neprijatelji nezaustavljivo kreću prema sveopćem ratu, unatoč međunarodnim pozivima na suzdržanost

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trag na nebu snimljen iz Tel Aviva dok izraelska vojska presreće projektil iz Libanona 03:16

Pokretanje videa...

Sukob u Libanonu 03:34
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
ŠALJU VOJNIKE NA CIPAR

Britanski premijer: 'Britanci odmah trebaju otići iz Libanona. Na rubu smo sveopćeg rata'

Britanski premijer rekao je britanskim državljanima da "odmah odu" iz Libanona.

Premijer Keir Starmer rekao je da Britanija "pojačava planove za nepredviđene situacije" te upozorio da smo "potencijalno na rubu" sveopćeg rata.

- Ministarstvo obrane Ujedinjenog Kraljevstva šalje 700 vojnika na obližnji Cipar kako bi se pripremili za moguću evakuaciju britanskih državljana iz Libanona, a vlada "i dalje savjetuje protiv svih putovanja u Libanon - rekao je.

Oko 10.000 državljana Ujedinjenog Kraljevstva trenutno je u Libanonu. Brojne druge zemlje pozvale su svoje državljane da napuste Libanon.

RASTE BROJ MRTVIH

Ubijeno 15 ljudi, 50 ranjenih u novim izraelskim napadima

U novim izraelskim napadima na Libanon ubijeno je 15 ljudi, dok je još 50 ranjenih, priopćilo je libanonsko ministarstvo zdravstva. 

- U Tebninama su rano jutros poginule dvije osobe, a u Bint Jbeilu, na jugu zemlje, tri osobe. Još četiri u Jounu, koji se nalazi u okrugu Chouf, središnji Libanon.

24sata

Još troje je ubijeno u Ain Qani, također u južnom Libanonu, a ranije smo vam rekli da je troje ljudi umrlo u gradu Al-Maaysra u Keserwanu, sjeverno od Bejruta - navode.

UPOZORILA SVOJE GRAĐANE

Rusija: 'Što prije napustite Libanon!'

Rusija savjetovala svojim građanima da napuste Libanon zbog trenutnog sukoba između Izraela i Hezbolaha.

- Sada se poduzimaju sve mjere kako bi se našim građanima preporučilo da što prije napuste teritorij Libanona, koristeći dostupne mogućnosti komercijalnog prijevoza. To je neophodno kako bi se osigurala sigurnost ovih građana - rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov.

NAPADI U NABETIEHU

Izraelska vojska: Napadamo na području Nabetieha u Libanonu

IDF je priopćio da su započeli s izvođenjem napada na području Nabatieha u Libanonu.

24sata
O SUKOBU NA BLISKOM ISTOKU

Papa: Izraelski napadi na Libanon su užasna eskalacija

Papa Franjo nazvao je u srijedu izraelske napade na ciljeve u Libanonu "užasnom eskalacijom" sukoba na Bliskom istoku, na kraju svoje tjedne opće audijencije u Vatikanu, dva dana nakon što je otkazao sastanke zbog slabije gripe.

Papa je nazvao "neprihvatljivima" napade za koje Izrael tvrdi da gađaju ciljeve povezane s militantima skupine Hezbolah koju podržava Iran, te je pozvao međunarodnu zajednicu da učini sve što je moguće kako bi zaustavila borbe.

Franjo nije konkretno spomenuo Izrael, ali je rekao da je "tužan zbog vijesti o bombardiranjima u Libanonu koja su prouzročila snažna razaranja i mnogo žrtava".

24sata
Komentari 93