VIDEO Poplave u Zelini: 'Voda se digla kroz par minuta i sve nosila. Na ulicama je kaos...' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

VIDEO Poplave u Zelini: 'Voda se digla kroz par minuta i sve nosila. Na ulicama je kaos...'

VIDEO Poplave u Zelini: 'Voda se digla kroz par minuta i sve nosila. Na ulicama je kaos...'

Vatrogasci su nam ranije rekli kako još ne znaju točan broj intervencija koje su odradili i sakupljaju informacije od ostalih operativnih centara, koji su izlazili na teren

VIDEO

Kiša je padala kroz cijeli dan, a navečer je počelo jako nevrijeme. Probudilo nas je oko 23, a kroz samo par minuta kasnije cijelo je prizemlje bilo pod povodom, priča nam čitatelj iz Svetog Ivana Zeline gdje je u srijedu navečer zbog većih količina kiše došlo do poplava i bujice.

Pogledajte video: Poplave u Zelini

Pokretanje videa...

Poplava u Donjoj Zelini 00:20

Mulj se uvukao u kuće

Po cijeloj dužini ulice Donje Zelinske, kaže čitatelj, ostao je mulj, koji se uvukao i u kuće.

- Podrum je bio otprilike 70 centimetara pod vodom, a prizemlje 30 ili 40. Srećom na drugom katu mi živi teta pa smo tamo spavali. U susjedstvu je ista stvar, poplavio je kompletno i automobile i kuće. Svaki automobil koji smo imali u dvorištu je poplavljen. Vatrogasci nisu ni stigli ulaziti u kuće, pomagali su bageristi, morali smo i sami bacat vodu. Cijelo susjedstvo i ulica izgledaju kaotično - govori čitatelj.

VIDEO Kaos kod Zeline: Auti su plivali, udar groma zapalio kuću
VIDEO Kaos kod Zeline: Auti su plivali, udar groma  zapalio kuću

Za pomoć i sanaciju štete još im se nitko nije javio, a dodaje kako su situaciju pogoršali radovi na potoku.

-  Imamo tu potok i Grad Zelina je radio nešto na tom potoku. Htjeli su ga poboljšati i sanirat, na kraju su samo napravili još gore nego što je bilo. Voda nije prolazila i zato se digla kroz cijelo susjedstvo. Nismo do sad imali nekih problema s poplavama. Davno prije je bila poplava, prije otprilike 40 godina, ali je uvijek bio problem s vodom kada je bila kiša od dva tri dana. Boda bi se dizala u dvorištu, ali ne više od 5 centimetara, a sad je došlo do bujice koja je sve potopila - kaže čitatelj.

Vatrogasci su nam ranije rekli kako još ne znaju točan broj intervencija koje su odradili i sakupljaju informacije od ostalih operativnih centara, koji su izlazili na teren.

- Bilo je jedno desetak intervencija, izbilo je i više požara zbog udara gromova. U Gornjem Psarjevu je izbio veliki požar kad je grom udario u krovište. Tu nažalost nismo mogli puno napraviti, nastala je velika šteta - naveli su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO