Obavijesti

News

Komentari 24

VIDEO Oluja poharala Hrvatsku: 'Pila sam kavu, a onda je grom udario u kuću. Trčala sam van'

VIDEO Oluja poharala Hrvatsku: 'Pila sam kavu, a onda je grom udario u kuću. Trčala sam van'
6

Kiša je potopila dijelove Zagreba, a u Slavoniji je grom udario u kuću i kamion. Oluja je na moru nosila brodice: 'Bilo je strašno'

VIDEO

Sama živim u kući, muž mi je umro prije 15 godina. Bila sam u dvorištu pod sjenicom, napravila sam si kavu. Imam maloga psića koji se jako boji grmljavine. Sijevnulo je i puklo, osjetila sam miris paljevine. Izašla sam ispod sjenice i pogledala u krov kuće iz kojega se dimilo. Istrčala sam na ulicu, hodala sam u pidžami kao luda, oduzela sam se, nisam znala koga nazvati, samo sam vikala: 'Ljudi, gori mi kuća!'. Hvala mojim dobrim susjedima koji su bili prisebni i pozvali vatrogasce, ispričala nam je to šokirana Dragica Jamer (70) iz Runjaninove ulice u Slavonskom Brodu, kojoj je jučer u 7.20 sati u kuću udario grom.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Požar nakon udara groma 00:15

- Došla je i policija, nisu mi dopustili ući u kuću jer su se bojali za mene, zato što nisu znali kakvo je stanje. Uglavnom, dim se iz krova brzo širio. Hvala hrabrim ljudima iz JVP-a koji su ušli na tavan i počeli gasiti vatru. Kako su mi rekli, grom je udario u strujni štender na krovu kuće, ušao u tavan i zapalio instalaciju na tavanskim osiguračima. Ne mogu vam opisati strah, osjećala sam se bespomoćno. Da mi je suprug živ, bio bi uz mene, zajedno bismo se lakše nosili s ovom nesrećom koja me je na Blagdan sv. Ilije, gromovnika, pogodila. Kud će suza nego na oko. Sin mi živi nekoliko ulica dalje, došao je odmah, počeo me tješiti, kao i moji susjedi. Govorili su mi da se ne brinem, da će biti sve u radu, no strah je bio jači od mene - rekla je Dragica.

Susjedi su rekli kako su brzo došli i djelatnici HEP-a koji su isključili struju u cijeloj ulici jer je nakon udara groma počelo iskriti na strujnim vodovima iznad krova.

VIDEO Olujno more na Pagu razbijalo brodice: 'Krenulo je ujutro, vani je totalno ludilo...'
VIDEO Olujno more na Pagu razbijalo brodice: 'Krenulo je ujutro, vani je totalno ludilo...'

- Bio sam u kupaonici i obavljao jutarnju toaletu. Gledao sam kroz prozor i vidio kad je grom udario u kuću moje susjede. Uskoro se počelo dimiti, viknuo sam supruzi da gori kuća tete Dragice. Uzeo sam mobitel i pozvao Službu 112, rekao sam im za požar, mislim da nisam ni završio razgovor, a vatrogasci su već bili u ulici, svaka im čast - rekao je Dragan Grubišić, susjed koji živi preko puta nesretne žene.

Samo nekoliko stotina metara dalje zračne linije, u Naselju "Matija Ivanić", sljedeći jači grom pogodio je teretni kamion koji ima metalnu prikolicu za rasuti teret. Vlasnik kamiona pozvao je policiju koja je obavila očevid i utvrdila štetu na kamionu, no do požara, nasreću, nije došlo.

Snažno nevrijeme stiglo je jučer nad Hrvatsku i donijelo obilnu kišu u dijelovima zemlje. Na zagrebačkom području kiša je padala gotovo cijelu noć, a na stranici "Kad će kiša" prenose da je na dijelovima palo i do 100 litara kiše, više nego što je mjesečni prosjek za cijeli srpanj. Na snimkama čitatelja vidi se kako je jutros potopljena Grižanska ulica u Dubravi, a nevrijeme je u Donjoj Dubravi srušilo i stablo. Ravnateljstvo Civilne zaštite priopćilo je kako su imali oko 30 dojava o poplavljenim podrumima, stanovima i srušenim stablima na javnim površinama. Zagrebačke ceste imale su 14 intervencija, većinom na šahtovima i slivničkim rešetkama zbog količine vode koja se povlačila.

Stanovnicima Petruševca zbog obilne kiše kanalizacija je probila u kuću.

- Ovo je višegodišnji problem. Najviše vode izlazi iz kanalizacije. Te sve fekalije nam završe u dvorištu i probiju u kuću. Bili su vatrogasci nakon četiri sata što smo ih zvali. Već 15 godina se žalimo. Kanalizacija je na dubini od 30 do 40 cm. Svake godine se zidovi i pod napune vodom te stalno iznova moramo renovirati - ispričali su nam mještani.

VIDEO Udar groma zapalio kuću u Slavonskom Brodu: 'Vatra je gutala kuću, dim se brzo širio'
VIDEO Udar groma zapalio kuću u Slavonskom Brodu: 'Vatra je gutala kuću, dim se brzo širio'

Grmljavinsko nevrijeme u subotu ujutro pogodilo je Split i okolicu. Nakon Trogira i Kaštela nevrijeme je došlo do Splita. Jaki olujni vjetar pogodio je i otok Pag, a olujno more kraj kampa Šimuni oštetilo je brodice.

- Vani je totalno ludilo. Vjetar nosi brodove. Mene nije strah, ali priznajem da nikad nisam vidio ovako nešto - rekao je čitatelj.

Dodao je kako je oluja počela jučer u jutarnjim satima i uništila više brodica.

- Smirilo se malo, ljudi su počeli izlaziti. No još jako puše vjetar - rekao je naš čitatelj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Strava u Slavoniji! Beba imala opekline glave i prsa. Policija za 24sata: Istražujemo cijeli slučaj
MORALA HITNO ZA ZAGREB

Strava u Slavoniji! Beba imala opekline glave i prsa. Policija za 24sata: Istražujemo cijeli slučaj

Nije bila kritično u 'vitalnom' smislu ali ta vrsta ozljede u toj dobi uvijek je vrlo ozbiljna i potencijalno ugrožavajuća, rekli su nam iz bolnice o ozlijeđenoj beba koja nema ni tri mjeseca

Krvavi pohod kod Rijeke: 'Bili su na podu, ležali u lokvi krvi! Izbo ih je nožem u podlaktice...'
POLICIJA ISTRAŽUJE

Krvavi pohod kod Rijeke: 'Bili su na podu, ležali u lokvi krvi! Izbo ih je nožem u podlaktice...'

Iz policije su nam potvrdili kako su dojavu imali u srijedu oko 21.40 sati: "Kako su te ozljede nastale te i kakva je težina ozljeda nije nam još poznato", rekli su nam u policiji