Obavijesti

News

Komentari 26

VIDEO Nevrijeme stiglo u Zagreb: 'Satima grmi, lokve su po cestama. Vjetar sve nosi...'

VIDEO Nevrijeme stiglo u Zagreb: 'Satima grmi, lokve su po cestama. Vjetar sve nosi...'
22

Nevrijeme je pogodilo u ponedjeljak navečer Zagreb i okolna mjesta. Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjem dijelu unutrašnjosti i u Hrvatskom primorju

VIDEO

Već satima grmi i sijeva. Kad zabljesne, cijelo nebo se vidi. Ne pamtim kad je tako bilo. Isto tako i kiša već satima pada, na cestama su se stvorile lokve. Auti usporavaju jer ne mogu tek tako proći kroz njih, balkoni su nam puni vode. Digao se i vjetar pa još više nosi kišu, ispričao nam je čitatelj iz Zagreba koji je u ponedjeljak navečer zahvatilo nevrijeme.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Nevrijeme stiglo u Zagreb 02:06

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je kako će u ponedjeljak prevladavati oblačno i nestabilno vrijeme, i time obilježiti kraj toplinskog vala koji je trajao u Hrvatskoj od prošlog tjedna.

Za zagrebačku regiju izdan je alarm zbog obilne kiše i nevremena. 

- Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je poplavljivanje imovine i prometne mreže. Također je moguć prekid opskrbe energijom, prekid komunikacijske mreže kao i opskrbe vodom. Opasni uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolnicima - upozorava DHMZ. 

- Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu - dodaju i za grmljavinu.

U Zagreb stiglo najavljeno pogošanje vremena

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u središnjem dijelu unutrašnjosti i u Hrvatskom primorju. Zbog lokalno izraženijih pljuskova moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku. Pozivamo vozače da brzinu i način vožnje prilagode vremenskim uvjetima i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila, upozoravaju iz HAK-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 26

VIDEO

Obilne oborine, drastičan pad temperature,  prijete i poplave: U Hrvatsku stiže ciklona Boris!
VELIKA PROMJENA VREMENA

Obilne oborine, drastičan pad temperature, prijete i poplave: U Hrvatsku stiže ciklona Boris!

U četvrtak će na Jadranu puhati umjereno, jako i olujno jugo i jugozapadnjak. Već u noći na petak na sjevernom Jadranu, s odmicanjem središta ciklone prema jugoistoku, okrenut će na jaku buru...
Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti
PAST ĆE TEMPERATURE

Veliki oblak prijeti Hrvatskoj, a meteorolozi tvrde: Nadamo se da se predviđanja neće ostvariti

Očekuje nas nasilna promjena vremena kakva se rijetko viđa. Do vikenda bi u Alpama moglo past dva do tri metra snijega, rekao je njemački meteorolog