Obavijesti

News

Komentari 38

VIDEO Našla pitona te ga odvela ravno kući: 'I vi učinite isto i te divne životinje spasite s ulice!'

VIDEO Našla pitona te ga odvela ravno kući: 'I vi učinite isto i te divne životinje spasite s ulice!'
11

Vesna Novosel na cesti je našla zmiju. Stavila ju je u kutiju i zamolila čovjeka da je odveze kući. Potom je krenula zvati udruge kako bi pronašla smještaj za pitona...

VIDEO

Bila sam s psom u šetnji. U Zrinskoj ulici u Slavonskom Brodu vidjela sam dečka i djevojku kako su stali biciklima i gledaju nešto. Prišla sam im bliže i pitala sam dečka je li mu nešto ispalo, on mi je samo rukom pokazao na smotuljak na nogostupu. Imala sam što vidjeti, zmiju s prelijepim šarama smotanu poput pite, rekla je Vlasta Novosel iz Slavonskog Broda koja je u ponedjeljak imala neobičan susret sa zastrašujućim gmazom. Dodala je da je piton u tom trenu sakrio glavu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Našla pitona te ga odvela ravno kući: 'I vi učinite isto i spasite divne životinje s ulice!' 00:57

- Najvjerojatnije je to njen način zaštite. Bila je na nogostupu točno na kolnom ulazu u dvorište zgrade. Bojim se i pomisliti što bi bilo da je netko izlazio ili ulazio automobilom u dvorište - kaže Vlasta. Odvažna žena potom je učinila nešto prilično hrabro. Odnijela je pitona kući.

Volontira u HGSS-u

- Bio je jedan gospodin s automobilom u dvorištu, zamolila sam ga da mi da neke rukavice i pronašli smo kartonsku kutiju u koju sam stavila pitona. Donijela sam ga u stan, pozvala sam Udrugu Zmijolovac oni su mi rekli da oni nisu nadležni za grad, već da postoji druga udruga koja bi trebala preuzeti, mislim da se zove Sokolari. Pozvala sam ihi oni su me ljubazno uputili na Službu 112, koji su mi rekli da zmiju odnesem u ZOO prihvatilište u Ruščicu. Tako sam i uradila, sjela sam u automobil i odvezla zmiju. Inače nije mi prvi puta da se susrećem sa zmijama jer sam volonter u HGGS-u, gledala sam ne jednom poskoka u oči. Usput sam potražila nešto o ovoj zmiji koju sam pronašla i koliko sam vidjela radi se o križancu albino i kraljevskog pitona. Predivan je i jako mi je drago što sam ga spasila jer teško da bi preživio u ovim sve hladnijim noćima, a i bez hrane - kaže Vlasta.

Mladi piton je u Ruščici, a Mirko Milec vlasnik ZOO-a već mu priprema nastambu u kojoj temperatura mora biti tridesetak stupnjeva.

- Radi se o mladom pitonu, prema mojoj procjeni star je između dvije i tri godine. Po meni bi mogao biti Burmanski piton, koji neće narasti puno više. Pretpostavljam da je bio nečiji kućni ljubimac, da je pobjegao vlasniku ili ga je vlasnik namjerno pustio. Sumnjam da će se vlasnik javiti jer očito ga je ilegalno držao - rekao je Milec.

Posjetila ga je u Zoo-u

Vlasta, medicinska sestra, u svom radnom vijeku naučila je pomagati ljudima, posebno najmlađima, ima veliku empatiju prema ljudima i životinjama. Bez dvojbe prihvatila je poziv da ode s nama do ZOO-a kako bi vidjela pitona kojeg je spasila s ulice.

- Ne mogu vam opisati koliko mi je drago što sam tu lijepu životinju sklonila s ulice, pa pozivam sve koji ubuduće budu u takvoj prilici neka to učini isto, ili najbolje je da nazovu Službu 112 oni će reći što treba uraditi, jer te jadne životinje nisu krive što im uzimamo životni prostor i što ih zatvaramo u neadekvatne prostore - rekla je Vlasta.

Podsjetimo, ženku kraljevskog pitona, zmiju dužine jednog metra po imenu Zoe, koja je iz vrta u Markuševcu pobjegla svojoj vlasnici još 2020. godine, nikad nisu našli. Odlutala je dok se sunčala se u vrtu, a priliku za bijeg iskoristila je dok je njezina vlasnica nakratko okrenula glavu. Vlasnica je o nestanku svog ljubimca sve ispričala medijima pa je javnost bila upoznata s tom činjenicom. Rekla je da je piton star tri godine te da je bezopasan za ljude. Poručila je svima da ga se ne boje ukoliko ga sretnu. Međutim, nitko nikada nije prijavio da je vidio Zoe.

U dvorište u Trnavi je 2021. godine dogmizao piton. Preuzeli su ga hvatači Azila Dumovec i odveli ga na sigurno u terarij prihvatilišta zagrebačkog ZOO vrta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'
PAPA BLAGOSLOVIO

Vatikan Međugorju dao status 'Nihil Obstat'! Evo što to znači. Upozorio i na 'navodne vidioce'

Iz Vatikana kažu kako je potrebno razjasniti moguće zabune oko Međugorja koje mogu navesti neke male skupine da iskrive to duhovno iskustvo. Na kraju dokumenta je i upozorenje

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm
NOVO POGORŠANJE

Stiže nevrijeme! Za nekoliko regija upalili narančasti alarm

Stiže novo pogoršanje vremena koje će donijeti naoblačenje i kišu u većem dijelu zemlje. Nakon stabilnijeg razdoblja, u četvrtak se očekuju oborine, osobito u istočnim i južnim krajevima
Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije
VIDEO: ZABILI SE U KAMION

Otac i sin iz Hrvatske poginuli u stravičnoj nesreći kod Venecije

Oba vozila kretala su se u istom smjeru. U trenutku nesreće promet je tekao normalno. Auto se zabio u teretno vozilo koje se kretalo ispred njega iz zasad neutvrđenih razloga, objavili su Talijani