Obavijesti

News

Komentari 34

VIDEO Načelnik splitske policije: Gurali su zapaljeni kontejner na nas, bacili 500 stolaca, paletu

VIDEO Načelnik splitske policije: Gurali su zapaljeni kontejner na nas, bacili 500 stolaca, paletu

Sat i pol trajala je u srijedu intervencija policije u Splitu nakon utakmice Hajduka i Dinama. Nakon što je domaća momčad izgubila počeli su neredi koji su se prelili na grad. Do sada su uhićena 54 navijača

VIDEO

Ulazak na teren je sam po sebi prekršaj, no dio njih pokušao je doći do navijača suprotne momčadi. Nered se s terena prelio na grad. Nije nešto što već nismo vidjeli. Policijski kordon je napadan. Na njih je bačeno 500 stolaca, zapaljene kontejnere, bačve, palete kao i pirotehnička sredstva. Gađali su nas svime onime što se na čudan način našlo na stadionu.

Rekao je to u četvrtak načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić u svom obraćanju javnosti vezanu uz sinoćnju provedbu osiguranja nogometne utakmice Hajduka i Dinama, kao i napadu na policajce u Splitu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Rekao je kako su do sada uhitili 54 navijača, od čega je njih 14 iz redova gostujuće ekipe iz Zagreba. Većina ih je brzo puštena, a dodao je i kako zasad 14 huligana sumnjiče za kaznena djela.

Split: Neredi sa stadiona preselili su se na ulicu

- Više vrsta kaznenih djela je bilo, od izazivanja nereda, uništavanje imovine i drugih. Takvih je bilo 14. Zadržani su oni, za koje je to bilo moguće dokazati. Kriminalističko istraživanje se nastavlja - rekao je Marendić i dodao kako je policija postupila profesionalno.

Napomenuo je kako nije bilo pretjerane uporabe sile te da je cilj bio uspostaviti red.

- Mi smo ljude pozivali da idu kući, nismo ih zvali da idu po kamenje i dohvate se bengalki i gađaju nas. Policajci na nikog nisu pucali. Kretali su se kontrolirano i razbijali skupine koje su se stapali u masu i bili opasnost za javni red i mir. Intervencija je bila javna, preko 15.000 ljudi je tome svjedočilo. Policija je 15 minuta stajala i otrpjela napad. Policija je tražila ljude da mirno napuste tribinu. Postupali smo nepristrano u interesu sigurnosti građana. Ovo je bila ciljana intervencija i odrađena je odlično. Sudjelovao sam načelnik u svim ovakvim intervencijama i u tome smo uspjeli - rekao je načelnik i potvrdio kako je sve trajalo od 21 sat pa sve do 22.30 sati kad su gostujući navijači krenuli kućama. Bilo ih je oko 1000 te su došli automobilima i kombijima.

Kaos na Poljudu: Torcida upala na teren, igrači pobjegli u tunel! Specijalci tjerali huligane

- Nakon same intervencije smo imali niz poziva građana koji su pod dojmom zvali policiju zbog uobičajenih okupljanja građana. Scene su se prenijele na osjećaja građana. Navijački kolorit zna biti ovakav, vjerujem da će i druge institucije i koji se bave Splitom znati što s ovom pojavom - zaključio je načelnik.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34

VIDEO

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge
STRAŠNA PRIČA IZ UKRAJINE

Potresne slike obišle svijet: Ovaj čovjek je u jednom danu ostao bez tri kćeri i supruge

Neopisiva tuga oca i supruga koji je ispratio cijelu svoju obitelj na posljednji počinak potresla je svijet

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali
IZVIJESTILA POLICIJA

Preminuo napadač iz Tovarnika: Zapalio dvije obiteljske kuće pa napao policiju, oni ga upucali

Jedan policajac bio je prisiljen uporabiti vatreno oružje prema napadaču. Napadač i jedan policijski službenik zbog ozljeda završili su u bolnici. Napadač je jutros preminuo
Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod
PETAK ČETRNAESTI

Evo zašto nikada više neću u Hrvatskoj kupiti nijedan Samsungov proizvod

Samsungov proizvod kupit ću samo ukoliko se nastanim u nekoj sređenoj zemlji, u kojoj ima smisla tužiti servisere