Obavijesti

News

Komentari 51

VIDEO Mačak Čičak vratio se obitelji nakon dvije godine: 'Pao je u komu, borio se...'

VIDEO Mačak Čičak vratio se obitelji nakon dvije godine: 'Pao je u komu, borio se...'
9

Ovaj mačak u dvije godine prošao je kroz ono najgore. Ukraden je obitelji, zanemaren te je obolio od raznih opasnih bolesti. Međutim, nije se predao

VIDEO

Napokon je kod kuće. Sve se tako divno posložilo. Ne mogu vjerovati da je ponovo s nama. Kazala nam je to vlasnica mačka Čička (6) poznatog i kao Silver, Danijela Ditrih (46) iz Vinkovaca.

POGLEDAJ VIDEO:

Pokretanje videa...

Zanemareni mačak u Vinkovcima 02:29

Mačka je pronašla vinkovačka Udruga za životinje Rocco. Na društvenim mrežama objavili su da su pronašli mačka. Vlasnica ga je prepoznala na fotografiji i javila se udruzi.

- Vidjela sam te okice i odmah sam znala da je to moj mačak. Vidjela sam to kasno navečer, ujutro sam već bila kod njih. Pronađen je 53 kilometara od mjesta gdje je ukraden. Dogodilo se čudo da je nađen - kazala nam je vlasnica.

Udruga je objavila da su Čička prije dvije godine ukrali.

- Prošao je kroz ono najgore. Dovoljno je sekundu skrenuti pogled. Skoro dvije godine kasnije pojavio se u Gabošu kod trgovine, teško zanemaren i u kritičnom stanju - stoji u objavi Udruge Rocco na društvenim mrežama.

Iz Udruge su napisali da ne znaju kada su zadnji put vidjeli tako lošu krvnu sliku kod životinje.

- Mačka su rasturili, zanemarili i bacili na cestu. Mjesec dana je bio pred trgovinom u selu. Teturao je i padao s nogu taj dan. Kost i koža ispod nekad predivne srebrne dlake - napisali su iz Udruge. Kažu da ima anemiju i zatajenje organa, a dobio je i leukemiju. Ovaj srebrni mačak prošao je kroz svašta. Od silne nebrige i boli, pao je u komu.

- Totalna koma, bez kontakta i reakcija na podražaje, mutne okice, prevučen treći kapak. Mislila sam da odlazi, jer svi oni poražavajući nalazi i siromašne prognoze mu nisu išli u prilog - napisali su iz Udruge.

Međutim, mačak je pokazao da još uvijek ne odustaje od borbe. Iz Udruge su odmah posumnjali da je vjerojatno pretrpio moždani udar te su mu izmjerili temperaturu koja je bila 40 stupnjeva. Odmah su krenuli s terapijom. Mačak je do kraja dana ponovo stao na noge i krenuo jesti.

- Nismo mogli doći do vlasnice. Kad smo ga našli i provjerili čip, glasio je na uzgajivačnicu. Zvali smo vlasnicu uzgajivačnice koja je odsutna iz svog doma i do daljnjeg ne može provjeriti ugovore kome je Silvera udomila. U Lysacanu je uveden njegov nestanak 2022. od strane njegove udomiteljice. Ali budući da čip nije prebačen, nismo mogli znati kome pripada i što se točno dogodilo. Bilo nam je jedino važno tad spašavanje Silverovog života, koji je visio o koncu - napisali su.

Unatoč neuspješnom traženju, dogodilo se čudo. Javila se njegova vlasnica.

- Plakala je kad ga je vidjela. Bitno je da su zajedno - kazali su iz Udruge.

Zdravstveno stanje mačka postalo je sve bolje i bolje.

- Čičak je trenutno dobro iako je i dalje bolestan i liječi se - kazala je nam je Danijel Ditrih.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

Tuga u Nedelišću: Anamarija i Aleks utopili se u jezeru u BiH, sutra će ih zajedno pokopati
TRAGEDIJA NA RAMSKOM JEZERU

Tuga u Nedelišću: Anamarija i Aleks utopili se u jezeru u BiH, sutra će ih zajedno pokopati

Rodbina i prijatelji od mladića i djevojke oprostit će se u ponedjeljak, 2. rujna, u 17 sati na mjesnom groblju u Nedelišću.

Preminuo je Zdenko Domančić, poznati iscjelitelj s Ugljana
SPORTAŠI SU GA OBOŽAVALi

Preminuo je Zdenko Domančić, poznati iscjelitelj s Ugljana

Za svoju bioterapiju Domančić je govorio da balansira životnu energiju te da joj je cilj rješavati ne samo simptome nego i uzrok bolesti. Svoj rad Domančić je licencirao
Islamović nakon nastupa u Splitu: Pitajte Bregovića, ja sam samo pjevač! Stižu mi prijetnje
NIZ REAKCIJA

Islamović nakon nastupa u Splitu: Pitajte Bregovića, ja sam samo pjevač! Stižu mi prijetnje

Islamović je na velikom povratničkom koncertu u Splitu otpjevao pjesmu 'Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo', dok je na videozidu na bini bila prikazana zastava bivše Jugoslavije