Obavijesti

News

Komentari 82

VIDEO Primorac službeno HDZ-ov kandidat za predsjednika: Objavio je snimku, pogledajte

VIDEO Primorac službeno HDZ-ov kandidat za predsjednika: Objavio je snimku, pogledajte

Primorca je HDZ testirao kao kandidata u velikom istraživanju i zaključio kako može pobijediti aktualnog predsjednika Zorana Milanovića

VIDEO

Dragan Primorac službeno je HDZ-ov kandidat za predsjednika Republike. Primorac je svoju kandidaturu objavo na svojoj službenoj web stranici, uz snimku u trajanju od četiri minute na kojoj se obratio građanima i pozvao ih da "zajedno izgrade uljuđenu i sigurnu Hrvatsku". Objasnio je razloge zašto ulazi u utrku zajedno s Zoranom Milanovićem, Marijom Selak Raspudić i ostalim kandidatima. 

POGLEDAJTE VIDEO: Primorac objavio kandidaturu

- Kad sam prije 15 godina svojom voljom napustio politiku, mislio sam da ona više neće biti dio mog života. Od tada svu svoju energiju usmjeravam prema svom liječničkom pozivu, znanosti, razvoju novih tehnologiji i, posebice, edukaciji mladih. I evo me sada, s odlukom da se kandidiram za predsjednika Republike Hrvatske jer Hrvatska treba promjenu. Hrvatska može i zaslužuje bolje - rekao je Primorac na početku svog video obraćanja.

Kako udara Dragan Primorac?
Kako udara Dragan Primorac?

Duboko sam uvjeren, kaže Primorac, da je najteža kriza koja se može dogoditi jednom narodu ona moralna, koja ostavlja duboke tragove na svakom čovjeku.

- Ako se na krizu morala nadovežu podjele unutar tog istog društva, nemoguće je napraviti ozbiljan iskorak. A budućnost ovisi o tome što radimo danas, nema je bez snažnog, složnog i sretnog naroda. Kao predsjednik, želim vratiti uzajamno poštovanje u govoru, ponašanju u hrvatsko društvo, posebno u politiku i javni život. Ne zaboravimo, predsjednik Republike, uz strogo definirane Ustavne ovlasti, ima golem autoritet koji počiva na rezultatima neposrednih izbora - rekao je.

Zagreb: Liječnik i sveučilišni profesor Dragan Primorac

I baš zato, predsjednik se mora ponašati onako kako bismo željeli da se ponašaju građani, dodao je.

- Predsjednik mora biti simbol zajedništva koji će pružati stabilnost i ulijevati povjerenje svim građanima u institucije. Predsjednik predstavlja i zastupa Hrvatsku u zemlji i inozemstvu, naša opredijeljenost zapadnim vrijednostima je neupitna, kao i naša strateška partnerstva. S druge strane predsjednik treba biti onaj koji povezuje sve. Predsjednik je i vrhovni zapovjednik oružanih snaga, svi smo mi prolazni na svojim funkcijama, ali Hrvatska vojska će biti tu dok je Hrvatske. Ona je uvijek iznad politike, nezabilježeno je da se o stanju u vojsci vode javne rasprave i polemike - rekao je pa podsjetio da je "Hrvatska nastala uz goleme žrtve i doprinos branitelja", a kaže, "danas je najsnažniji čimbenik mira i sigurnosti".

Ovo su tri naša para u politici. Nakon velike povišice, mjesečno zarađuju više od 8.000 eura...
Ovo su tri naša para u politici. Nakon velike povišice, mjesečno zarađuju više od 8.000 eura...

- Politika mora biti rad za opće dobro, po pitanju standarda građana ću biti najglasniji. Učinit ću sve da građani Hrvatske imaju život ispunjen blagostanjem i smislom. Hrvatska mora postati država reda, pravde i prilika za sve. U svijetu globalizacije možemo opstati smo ako na zajedništvu u partnerstvu s drugima gradimo svoju budućnost. Istodobno mora biti duhovni i inerkulturalno povezana s iseljenom Hrvatskom, a s posebnom pažnjom treba voditi računa o Hrvatima u BiH - dodao je Primorac.

Da su ostale kune, Milanović bi nas ukupno koštao 90.000 kn, a Plenković 75.000 mjesečno!
Da su ostale kune,  Milanović bi nas ukupno koštao 90.000 kn, a Plenković 75.000 mjesečno!

Kaže da u ovu političku utakmicu ulzi potpuno neopterećen, profesionalno.

- Pridružite mi se na ovom putu koji će, uvjeren sam, završiti pobjedom pristojnosti, dobrote i međusobnog poštovanja, ali i drugih vrijednosti koje su nam usadili roditelji, budućnost naše Domovine ovisi isključivo o nama - zaključio je na snimci.

Premda u videu nije bilo riječi o podršci neke stranke, na svojoj je Facebook stranici napisao da kandidaturu službeno najavljuje uz podršku Hrvatske demokratske zajednice. 

Ankete naklonjene Primorcu

Primorca je HDZ testirao kao kandidata u velikom istraživanju i zaključio kako može pobijediti aktualnog predsjednika Zorana Milanovića. HDZ danas ima sjednicu predsjedništva nakon koje će, najavio je predsjednik stranke Andrej Plenković, donijeti odluku o predsjedničkom kandidatu, odnosno o potpori predsjedničkom kandidatu. Sastaju se u 15 sati. 

Ranije je Plenković rekao da će kandidat HDZ-a za predsjednika države biti kandidat poštivanja Ustava i vladavine prava, kandidat koji će čvrsto usidriti Hrvatsku u zapadni krug i vratiti civilizirani kulturni dijalog na hrvatsku političku scenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 82

VIDEO

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Borba s poplavama nastavlja se u Češkoj, dok se u Mađarskoj pripremaju brane

Jedna osoba se utopila na jugozapadu Poljske, a tisuće su evakuirane preko granice u Češkoj dok obilne kiše u nedjelju nastavljaju padati diljem srednje Europe te izazivati poplave. U Austriji je poginuo vatrogasac...