Obavijesti

News

VIDEO Dječak (13) se utopio u bazenu: 'Bio je na izletu. Došli su na kupanje s trenerima'

VIDEO Dječak (13) se utopio u bazenu: 'Bio je na izletu. Došli su na kupanje s trenerima'
1

Spasioci su ga brzo izvukli iz vode, reanimirali su ga, ali nije mu bilo spasa, kažu svjedoci

VIDEO

Bilo je to nešto nakon 12 sati. Preplivala sam bazen i vidjela na suprotnom kraju bazena da se ljudi grupiraju, da ih ima jako puno. Zaključila sam da se nešto dogodilo. Požurila sam mojoj djeci, koja su bila u manjem bazenu, a moja kćerkica je vrisnula. Noge su me počela izdavati, došla sam do nje, plakala je i govorila mi je da joj se brat utopio. Tražila sam sina pogledom i vidjela sam ga. Pokazala sam joj ga. Užas je ovo što se dogodilo, svi smo od tuge i šoka počeli plakati, rekla je jedna majka koja je s djecom došla u Veliku iz Osijeka.

Pokretanje videa...

Velika: ​Na bazenima se utopio dječak 00:28

Veliki bazen u Velikoj bio je ograđen policijskom trakom, policajci PU požeško-slavonske su obavljali očevid. Od nazočnih nitko nije želio govoriti o tome što se dogodilo i kako se 13-godišnji dječak utopio. Očito je da su svi u šoku i nitko nije mogao doći do riječi.

Druga žena koju smo zatekli kraj bazena još je plakala.

- Ovo se nikad nije dogodilo na našim bazenima. Ovdje je uvijek bilo veselja, ne mogu sebi doći - rekla je.

Mladić (18) je preminuo u BiH zbog ospica: Nije bilo cijepljen
Mladić (18) je preminuo u BiH zbog ospica: Nije bilo cijepljen

Žena iz Velike je dodala kako je čula da je riječ o djeci jednog nogometnog kluba u Slavoniji koji su došli na jednodnevni izlet.

- Da, riječ je o jednom nogometnom klubu. Koliko znam, došli su na kupanje sa svojim trenerom. Mislim da su prije tragedije bili pola sata. Dijete su spasioci brzo izvadili iz vode i započeli su reanimaciju. U tim trenucima vrijeme jako sporo teče, učinilo mi se da je trajalo vječnost, no dječak unatoč naporima nije davao znakove života. Nažalost, utopio se - rekao je muškarac kojega smo zatekli blizu bazena.

Većina onih koji su nakon tragičnog događaja izašli iz bazena bili su na terasi ugostiteljskog objekta iznad bazena odakle su gledali očevid policije u nevjerici da se tako nešto dogodilo. Utihnuo je dječji smijeh, tragedija se mogla osjetiti u zraku, kao tuga i žalost za djetetom koje se sa svojim prijateljima još jutros prije puta za Veliku radovalo kupanju na jednom od najljepših bazena u Slavoniji. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Potres magnitude 4,3 prema Richteru pogodio BiH, osjetio se i diljem Hrvatske: 'Sve se treslo'
JAK POTRES U SUSJEDSTVU

Potres magnitude 4,3 prema Richteru pogodio BiH, osjetio se i diljem Hrvatske: 'Sve se treslo'

Epicentar potresa bio je 15 kilometara udaljen od Blatnice i 41 kilometar od Zenice