Obavijesti

News

Komentari 102

VIDEO Detonacije odjekuju Rusijom, proglašeno izvanredno stanje. Naredili evakuaciju

VIDEO Detonacije odjekuju Rusijom, proglašeno izvanredno stanje. Naredili evakuaciju

U noći s petka na subotu došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava nakon napada dronovima u ruskoj Voronješkoj oblasti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
DRONOVI ZMAJEVI

VIDEO Ukrajinci imaju inovaciju koja je zastrašujuća. Iz dronova zmajeva 'rigaju vatru' na Ruse

>>> Više pročitajte OVDJE...

GAĐALI SKLADIŠTA

Ukrajinski dronovi su u noći na subotu pogodili skladište streljiva u ruskoj oblasti Voronjež, rekao je izvor iz ukrajinskih snaga sigurnosti, dodavši da Kijev vjeruje da se to skladište koristilo za streljivo i opremu namijenjene ratu u Ukrajini. Regionalni guverner Aleksandar Gusev objavio je na Telegramu da su "eksplozivni predmeti" grunuli nakon požara u okrugu Ostorogoršski.

Žrtava nema, no proglašeno je izvanredno stanje nakon što je evakuirano nekoliko stotina ljudi, a glavna cesta zatvorena, dodaje Gusev.

Prema ukrajinskom izvoru, koji je želio ostati anoniman, operaciju je izveo SBU, služba državne sigurnosti.

Pogođeno skladište se nalazi u selu Soldatskoe, 130 km od najbližeg teritorija pod ukrajinskom kontrolom.

Izvor tvrdi da na tom mjestu još uvijek gore četiri manja požara.

Ukrajina, koja zbog restrikcija Zapada ne smije koristiti njihovo dalekometno oružje u napadima na ruski tritorij, razvila je vlastite dalekometne dronove, od kojih neki mogu pogoditi mete na udaljenosti od preko 1000 km.

10:00

Grad Lavov se jučer oprostio od žrtava koje su poginule u ruskom raketnom napadu. Potresne fotografije prikazuju Jaroslava Bazilevicha, jedinog preživjelog člana obitelji.

U ruskom napadu, uz njegove tri kćeri – Emiliju (7), Darinu (18) i Jarinu (21) i suprugu Jevgeniju (43), poginulo je još troje iz grada Lavova.

24sata
24sata

VIŠE O TOME PROČITAJTE OVDJE

DETONACIJE I EVAKUACIJA

U Ostrogožsku, u ruskoj Voronješkoj oblasti, došlo je do požara i detonacije eksplozivnih naprava nakon napada dronovima. Proglašeno je izvanredno stanje u tom okrugu i vlasti evakuiraju stanovnike jednog sela, piše RIA Novosti.

Guverner Voronješke oblasti Aleksander Gusev na Telegramu je priopćio da se stanovnici jednog sela autobusima privremeno evakuiraju u nekoliko obližnjih naselja. 

"Uz sudjelovanje operativnih službi evakuiraju se stanovnici, za njih su organizirani privremeni smještajni centri, a organiziran je i autobusni prijevoz”, napisao je. 

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke koje prikazuju golem plamen i gust dim, a čuju se i detonacije. 

9:00

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij sudjeluje u subotu na forumu Cernobbio u Italiji gdje se očekuje da će ponoviti svoje pozive za više oružja u svjetlu ruskog napredovanja na istoku svoje zemlje.

On bi se trebao obratiti sudionicima foruma The European House-Ambrosetti u Cernobbiu, svojevrsnog mini-Davosa koji se organizira do nedjelje na obali jezera Como.

Tamo je stigao u petak, nekoliko sati nakon što je zatražio "još oružja" od svojih saveznika, tijekom sastanka međunarodnih pristaša Kijeva u američkoj zračnoj bazi Ramstein u Njemačkoj.

Zelenskij je na Telegramu naznačio da se planira sastati u subotu u Cernobbiu s predstavnicima talijanskih kompanija i s predsjednicom vlade Giorgiom Meloni.

Ona bi ga trebala uvjeriti u potporu Italije čak i ako se jedan od partnera njezine desne i krajnje desne koalicije Matteo Salvini žestoko protivi bilo kakvom upadu Kijeva na ruski teritorij što ukrajinska vojska provodi od početka kolovoza.

Sastanak Volodimira Zelenskija i Viktora Orbana nije potvrđen u ovoj fazi, ali je mađarski nacionalistički premijer rekao da će se "naravno" sastati s ukrajinskim predsjednikom u Cernobbiu ako bude prilike.

"Imamo dobar odnos", rekao je Orban novinarima. “Ako nema dijaloga, nema šanse za mir.”

Komentari 102