Obavijesti

News

Komentari 3

VIDEO Beroš obišao obnovljenu požešku bolnicu: 'Ovim šaljemo poruku kontinuirane reforme...'

VIDEO Beroš obišao obnovljenu požešku bolnicu: 'Ovim šaljemo poruku kontinuirane reforme...'
3

Ravnatelj bolnice istaknuo je da 30 posto pacijenata požeške bolnice nisu stanovnici Požeško-slavonske županije, što ukazuje na ugled te ustanove

VIDEO

Ministar zdravstva Vili Beroš obišao je u ponedjeljak dva obnovljena odjela u Općoj županijskoj bolnici u Požegi, te poručio da je ulaganjem u njihovu obnovu od preko milijun eura poslana jasna poruka kontinuirane reforme i jačanja javnog zdravstvenog sustava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Požega: Ministar zdravstva Vili Beroš obišao obnovljene odjele Opće županijske bolnice 10:55

- Rekonstrukcijom i opremanjem Odjela za opću internu medicinu i endokrinologiju te Odjela za gastroenterologiju i nefrologiju požeške bolnice, u vrijednosti preko milijun eura, Vlada i Ministarstvo zdravstva šalju jasnu poruku kontinuiranog provođenja reforme zdravstvenog sustava te snažnog partnerstva s lokalnom zajednicom - poručio je ministar Beroš prilikom obilaska obnovljenih odjela u požeškoj bolnici.

Investicija je realizirana zahvaljujući sredstvima ministarstava zdravstva te regionalnog razvoja i fondova Europske unije, decentraliziranih sredstava te sredstava požeške bolnice, priopćeno je iz Ministarstva zdravstva.

- U 2023. godini 11.524 postupka u ambulantama Opće interne medicine te 14.467 izvršenih postupaka u ambulantama gastroenterologije i nefrologije bili su i više nego dovoljan poticaji na koje smo odgovorili potpunim obnavljanjem oba odjela - izjavio je ravnatelj bolnice Ivan Vukoja.

Iznio je i podatak da više od 30 posto pacijenata požeške bolnice nisu stanovnici Požeško-slavonske županije, što ukazuje na ugled te ustanove.

U proteklih je osam godina u požešku bolnicu uloženo 3,9 milijuna eura iz državnog proračuna, iz decentraliziranih sredstava 10,9 milijuna eura a ove je godine u planu još ulaganje od 1,3 milijuna eura iz državnog proračuna. Od toga, najznačajnija ulaganja su u MR uređaj u iznosu 1,34 milijuna eura, CT uređaj u iznosu 651.000 eura te preostala nova oprema, u vrijednosti 3,4 milijuna eura.

Beroš je rekao da Vlada i Ministarstvo zdravstva nastavljaju reformsko osnaživanje javnog zdravstvenog sustava na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'
EKSKLUZIVNO: DETALJI TRAGEDIJE U BiH

Potresna ispovijest za 24sata: 'Moja kći ostala je bez mame u poplavi. Supruga je bila trudna'

Ajla je bila u sedmom mjesecu trudnoće, a iza sebe je ostavila kćerku Dalalu (5): 'Mala se spasila, a kako, to samo dragi Bog zna. Bila je sva krvava i teško ozlijeđena', rekao je suprug Dino
Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti
SMIJEŠAK, KAMERA!

Vozači, smanjite gas! Ovo su 84 nove lokacije kamera za brzinu! Neke od njih bit će i na autocesti

Prije sezone bilo je ukupno 468 lokacija na kojima su se izmjenjivale kamere, tijekom ljeta su ih postavili još 40, a do kraja godine stižu još 84 nova kućišta.