Vatrogasci imali pune ruke posla zbog oluje i požara: Na intervencijama ih je bilo tisuću | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Vatrogasci imali pune ruke posla zbog oluje i požara: Na intervencijama ih je bilo tisuću

Vatrogasci imali pune ruke posla zbog oluje i požara: Na intervencijama ih je bilo tisuću
2

Osim intervencija zbog oluje zabilježeno je i nekoliko požara. Nevrijeme je najviše pogodilo općinu Bošnjaci, jaka tuča uzrokovala je značajne štete

VIDEO

Hrvatska vatrogasna zajednica objavila je kako su vatrogasci diljem zemlje imali pune ruke posla zbog oluje koja je jučer pogodila zemlju, a nisu izbjegnuti ni požari.

- Prema evidenciji zaprimljenih i obrađenih vatrogasnih intervencija u posljednja 24 sata zabilježeno je 270 vatrogasnih intervencija na kojima su sudjelovale 302 vatrogasne organizacije s ukupno 943 vatrogasca i 332 vatrogasna vozila - objavili su iz HVZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatsku zahvatilo nevrijeme 06:52

Nevrijeme koje je zahvatilo kontinentalnu Hrvatsku 1. srpnja najviše je pogodilo Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Varaždinsku županiju te Vukovarsko-srijemsku županiju. Područje Zagrebačke županije zahvatilo je kišno nevrijeme praćeno jakim vjetrom i tučom koje je uzrokovalo pad stabala i oštećenja krovišta objekata. Vatrogasci su zaprimili 76 dojava o potrebi izlaska na intervencije uklanjanja stabala i sanacije krovišta gdje je ukupno angažirano 296 vatrogasaca sa 120 vatrogasnih vozila iz JVP Zaprešić, Samobor i Ivanić-Grad te DVD-a sa područja županije.

Nevrijeme je najteže pogodilo Vukovarsko-srijemsku županiju gdje je došlo do oštećenja krovišta objekata, fasada, plavljenje objekata i rušenje stabala. Vatrogasci su odradili 26 intervencija uglavnom uklanjanja stabala i sanacije krovišta gdje su angažirana 74 vatrogasca sa 28 vatrogasnih vozila iz JVP Vinkovci, JVP Županja, JVP Ilok i DVD-a Nuštar i Županja.

Pokretanje videa...

Jako nevrijeme napravilo golemu štetu u Bošnjacima 01:01

Najveću materijalnu štetu pretrpjela je Općina Bošnjaci, gdje su u sinoćnjem nevremenu oštećene brojni objekti, nasadi, staklenici i vozila, a stradale su i životinje. Opskrba korisnika električnom energijom na području općine Bošnjaci i dalje je u prekidu zbog sanacije krovišta.

Jutros je održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Bošnjaci kojoj su nazočili načelnik županijskog Stožera, obnašatelj dužnosti župana i voditelj Službe civilne zaštite Vukovar te je formirano Povjerenstvo za procjenu štete i podnesen zahtjev za proglašenje prirodne nepogode.

Sukladno iskazanim potrebama s terena iz skladišta Logističkog centra Ravnateljstva civilne zaštite u Bošnjake je upućen kamion s najlonom za prekrivanje (15 000 m2), a Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti. Gradsko društvo Crvenog križa Županja i Vinkovci osigurali su 50 isušivača. Na terenu su vatrogasne snage, HGSS, djelatnici Ravnateljstva civilne zaštite, HEP-a i ostale nadležne službe.

Pokretanje videa...

Nevrijeme zahvatilo i Županju 00:50

Na području gradova Vinkovaca, Županje i Iloka, uslijed nevremena došlo je do oštećenja nekoliko krovišta te do poteškoća u opskrbi korisnika električnom energijom na području gradova Županja i Vinkovci, općina Ivankovo, Mirkovci i Stari Jankovci, naselja Nuštar, Sotin i Ostrovo. Sanacija je u tijeku.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska je danas do 9 sati zaprimila 34 dojave o događajima i štetama uzrokovanim ovom vremenskom nepogodom. Osim Ulice Jurja Dalmatinca u Vinkovcima, gdje je u tijeku uklanjanje građevinske skele, sve su prometnice prohodne. Točni razmjeri štete još se uvijek utvrđuju.

Osim intervencija zbog oluje zabilježeno je i nekoliko požara. Požar je izbio u garaži obiteljske kuće u Hrvatskoj Kostajnici te na objektu u krugu KBC-a Zagreb.

Vatrogasci su jučer napokon uspjeli ugasiti požar koji je buknuo na Braču, a zapalilo se jučer i nisko raslinje i borova šuma na otoku Mljetu kojeg su vatrogasci lokalizirali rano jutros.

Treba dodati da je područje Dubrovačkog Primorja, uz požar na Mljetu, zahvatilo i kišno nevrijeme te su vatrogasci zaprimili 10 dojava o potrebi uklanjanja stabala, saniranju krovišta i ispomoći oko prevrtanja plovila.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Sanader iz zatvora po poklone: 'Nismo ga na prvu prepoznali!' Odvjetnik: 'To je sve po zakonu'
DR. IVO IŠAO PO DAROVE

Sanader iz zatvora po poklone: 'Nismo ga na prvu prepoznali!' Odvjetnik: 'To je sve po zakonu'

Plus+ Nikad ga nismo vidjeli prije u toj trgovini. Kupovao je neke darove. Sve je bilo normalno, kažu čitatelji koji su snimili Sanadera