Obavijesti

News

Komentari 73

Teška noć je pred vatrogascima: 'Kuće su uspješno obranjene, a noćas ćemo braniti Podstranu'

Teška noć je pred vatrogascima: 'Kuće su uspješno obranjene, a noćas ćemo braniti Podstranu'
12

Požar koji se u utorak poslije podne širio na područje Srinjina u kasnim poslijepodnevnim satima ušao je među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice

VIDEO Borba s buktinjom na Žrnovnici: 'Vatra je ušla među kuće, situacija je vrlo ozbiljna!'

Pokretanje videa...

Žrnovnica: Vatra nadomak kuća 03:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
GALERIJA S POŽARIŠTA

Strašni prizori požara iz Donjeg Sitnog: Vatra je stigla sve do ceste, paze da se ne širi

Pred vatrogascima je teška i neizvjesna noć. S buktinjom se bori njih 160, a tijekom noći stižu vatrogasci iz drugih dijelova Hrvatske.

GALERIJU FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE.

KUĆE SU OBRANJENE

Imamo aktivnu frontu od sinoć kad je krenuo požar u popodnevnim satima, vjetar nam nije išao u prilog, požar je aktivan na svim dijelovima. Čeka nas teška noć - rekao je zapovjednik DVD-a Žrnovnica Tomislav Mihanović za Novu TV.

24sata

- Kuće su sve uspješno obranjene, imamo frontu na cesti Žrnovnica, Donje Sitno i na nenaseljenom mjestu - rekao je Mihanović i naglasio da se radi na spriječavanju prodiranja požara u raketnu bazu.

24sata

- Vatrogasci se nikada ne predaju. Teška je noć pred nama, ljudi su tu već 24 sata na požaru. Stisnut ćemo zube i nadati se najboljem - rekao je.

TEŠKA NOĆ PRED VATROGASCIMA

Vjetar se smirio, ali vatra se i dalje širi

ŽRNOVNICA U PLAMENU
24sata
24sata
24sata
24sata
GLAVNI VATROGASNI ZAPOVJEDNIK

Tucaković: 'Pred vatrogascima u Žrnovnici je teška noć, kuće su obranjene. Imamo jedan cilj...'

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izjavio je u utorak navečer da je pred vatrogascima u Žrnovnici, gdje su obranjene kuće, teška noć u sprječavanju širenja požara na područje naselja Podstrana.

- Na terenu je trenutačno 150 vatrogasaca i 40 vozila, oni će cijelu noć sprječavati prodor vatre u Podstranu  i nama je sada to glavni cilj - rekao je Hini Tucaković koji je osobno stigao na požarište u Žrnovnicu.

24sata

Dodao je kako na požarište tijekom noći stižu vatrogasci iz drugih dijelova Hrvatske pomoći u obuzdavanju požara u Žrnovnici, koji je izbio u ponedjeljak nakon udara groma i razbuktao se s burom u utorak popodne. 

- Fonta požara je jako velika - rekao je Tucaković.

U kasnim poslijepodnevnim satima požar je ušao među kuće u sjevernom dijelu Žrnovnice. Tucaković kaže kako trenutačno nema informacija je li bilo oštećenih kuća.

24sata

Splitski vatrogasci izvijestili su u utorak kasno navečer da su do tada obranjene sve kuće u sjevernom djelu Žrnovnice, Koliko mi imamo informacija ni jedna kuća nije izgorjela, rekli su splitski vatrogasci.

Komentari 73