Obavijesti

News

Komentari 79

UŽIVO Josipa Čulina ex Rimac: ‘Istina će nas osloboditi!‘

UŽIVO Josipa Čulina ex Rimac: ‘Istina će nas osloboditi!‘
5

Josipa Čulina i njena odvjetnica Lidija Horvat su nakon izlaska s ročišta dale izjave novinarima.

VIDEO

Bivša državna tajnica u ministarstvu Uprave, Josipa Čulina (nekoć Rimac) danas se pojavila na sjednici optužnoga vijeća povodom USKOK-ove optužnice. 

Josipa Čulina i njena odvjetnica Lidija Horvat su nakon izlaska s ročišta dale izjave novinarima. 

 - Mogu samo reći da ću govoriti istinu. Istina će nas osloboditi - rekla je novinarima Rimac.

Horvat je komentirala činjenicu da se nagodio još jedan okrivljenik.

- Nagodba? Neobičan trenutak za to, ali svačije je pravo za sklopi takav sporazum - izjavila je.

Josipa više nije Rimac: Dolazi na sud, ali vratila staro prezime
Josipa više nije Rimac: Dolazi na sud, ali vratila staro prezime

- Odgođeno je optužno vijeće obzirom da jedan od branitelja okrivljenika je jučer otkazao punomoć i nije se pojavio pa  prema tome nisu stečeni uvjeti za održavanje sjednice. Nadamo se da ćemo u lipnju konačno početi s raspravljanjem obzirom da je prošlo više od tri godine od uhićenja. Za nagodbu mogu reći samo da je malo neobičan trenutak za to. Postojalo je vrijeme od tri godine prije, a postoji i vrijeme nakon sjednice optužnog vijeća pa mislim da je neobičan trenutak, ali to je svačije pravo tako i ovog okrivljenika.
Smatramo da je povrijeđen kazneni zakon u više segmenta, nedostaju bitni elementi djela, primjerice, da nije bila donesena zakonska regulativa, a nije  ni danas jasno. Tek je povjerenstvo osnovano koje odlučuje o etici dežurnih dužnosnika tako da smatramo da postoje mnogostruke povrede kaznenog zakona u tom segmentu - rekla je odvjetnica Lidija Horvat.

- Prije svega poštivam svoju domovinu. Poštivam sve institucije te ću se odazvati na sve sljedeće sjednice optužnog vijeća i raspravnog vijeća i aktivno ću sudjelovati. Dopustite da onaj segment kojima imam za reći kažem tamo gdje je mjesto, a to je optužno vijeće, a ukoliko bude daljnji postupak i pred višim i nižim sudovima. U svakom slučaju bit ću aktivna.  Ne znam zašto imate potrebu uvijek naglašavati da netko treba strahovati od mene. Čuli smo puno mišljenja,pročitali smo puno komentara.
Ono što znam je da ću uvijek govoriti istinu, a istina će nas osloboditi - rekla je Josipa Čulina.

- Došlo je do odgode sjednice vijeća, nije bilo procesnih uvjeta za održavanje, odgođeno je za 15.lipnja. U odnosu na jednog okrivljenog postignut je sporazum te je donesena presuda na temelju sporazuma. Proglašen je krivim za davanje mita te je osuđen na kaznu zatvora od 1 godine i 6 mjeseci djelomičnu uvjetnu osudu dakle 6 mjeseci mu je bezuvjetno, a jedna godina uvjetno na četiri godine te mu je također određena novčana kazna u iznosu od 10 400 eura, a oduzeta mu je i imovinska korist od 4500 eura. Do sad je sklopljeno 10 nagodbi, a nije isključeno da će ih još biti - rekao je zamjenik ravnateljice USKOK-a Vedran Libl.

Podsjetimo, do sada su se s USKOK-om u ovome predmetu nagodili bivši ravnatelj Uprave Carine Hrvoje Čović, bivši glavni tajnik u Ministarstvu zdravstva Velibor Drakulić, bivši ravnatelj Policijske akademije Dubravko Novak, bivša predstojnica Ureda državne uprave u šibensko-kninskoj županiji Edita Grubišić, pomoćnica Ministra gospodarstva Ana Mandac te Nevenka BenićTerezija Marić i Ivana Fišter te poduzetnik Ante Sladić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 79

VIDEO

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali
NOVO ROČIŠTE

UŽIVO 24sata u Srbiji: Majka ubijenog pitala 'zašto si mi ubio sina'. Svi u sudnici su zaplakali

Kako 24sata doznaju od dobro upućenih izvora maloljetni ubojica lišen je ikakvih osjećaja i ništa ga ne pogađa, a obitelji ubijene djece i zaštitara prošli su ga tjedan prvi put mogli vidjeti kroz staklo u sudnici.
VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...
STRAŠNO

VIDEO Horor kod Osijeka! Zabio se u kombajn. Policija objavila detalje stravične nesreće...

Cesta je u srijedu navečer bila zatvorena te je policija vraćala sve iz smjera Osijeka natrag prema Vukovaru. Scene s mjesta sudara su strašne. Uništeni automobil i kombajn u koji se auto zabio