Obavijesti

News

Komentari 60

Izrael napao Bejrut, Netanyahu odobrio napad preko telefona. Iran: Opasna eskalacija sukoba!

Izrael napao Bejrut, Netanyahu odobrio napad preko telefona. Iran: Opasna eskalacija sukoba!

Izraelska vojska objavila je u petak da je napala središnji Hezbolahov stožer u južnim predgrađima Bejruta. Hezbolahova televizija al-Manar objavila je da su uništene četiri zgrade i da u višestrukim napadima ima mnogo žrtava

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

nažne eksplozije potresle Bejrut, gusti dim je prekrio grad 04:04
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
BIDEN O NAPADU

Američki predsjednik Joe Biden je rekao da SAD nije unaprijed znala, niti sudjelovala u zračnom napadu na Bejrut.

- Sjedinjene Države nisu znale niti sudjelovale u akciji IDF-a. Prikupljamo više informacija. Imat ću više za reći kada budemo imali više informacija - rekao je.

IRAN: OVO JE RATNI ZLOČIN

Izraelski napad na Bejrut je ratni zločin, istaknulo je iransko ministarstvo vanjskih poslova.

Pozvali su Izrael i SAD na odgovornost za napad na glavni grad Libanona.

Podsjetimo, američki predsjednik Joe Biden ranije je rekao da Amerikanci nisu znali za napad i da u njemu nisu sudjelovali.

OGLASIO SE HEZBOLAH

'Nema istine u ni jednoj izjavi o izraelskom napadu'

Hezbolah tvrdi da nema istine ni u jednoj izjavi o izraelskom napadu na južna predgrađa Bejruta, priopćio je njihov ured za medije. Nisu naveli na koje se izjave odnosi.

24sata
SUKOB NA BLISKOM ISTOKU

Prijetnja Izraelu iz mračnog podzemlja: Hezbollah oružje čuva u razgranatoj mreži tunela

Ovo je najstrašniji neprijatelj s kojim se Izrael ikad suočio na bojnom polju, ne zbog broja boraca i tehnologije, nego zbog svoje otpornosti, upozorio je Andreas Krieg, viši predavač na Školi za sigurnosne studije na Kraljevskom koledžu u Londonu govoreći o Hezbollahu, libanonskoj paravojski koja navodno broji više od 100.000 obučenih članova i koja daje otvorenu podršku Hamasu.

24sata

U sukob s Hezbollahom izraelski premijer Benjamin Netanyahu obrazložio je nužnošću i željom da se zaštite Izraelci na sjeveru zemlje i da se njih 60.000, koji su prije godinu dana evakuirani, vrate u pogranično područje s Libanonom. Izraelske snage tako su u ime mira proteklih dana ubili Ibrahima Aqila, zapovjednika elitne jedinice Hezbollaha, a potom i zapovjednika Ibrahima Qubaisija, vodeću osobu raketne divizije.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

OGLASIO SE LIBANONSKI PREMIJER

'Izraelski neprijatelj ne mari za sve međunarodne napore i pozive na prekid vatre'

Libanonski premijer Najib Mikati izjavio je da današnji napad Izraela na južni Bejrut dokazuje da se vlada "ne obazire" na međunarodne pozive za prekid vatre.

- Ova nova agresija dokazuje da izraelski neprijatelj ne mari za sve međunarodne napore i pozive na prekid vatre, što stavlja međunarodnu zajednicu pred odgovornost da obuzda ovog neprijatelja i zaustavi njegovu tiraniju i rat istrebljenja koji vodi protiv Libanona - rekao je Mikati u priopćenju.

Mikati je naredio Nacionalnom odboru za koordinaciju operacija odgovora na katastrofe i krize da angažira "nadležne agencije" nakon izvještaja o velikom broju žrtava, navodi se u priopćenju.

Komentari 60