Obavijesti

News

Komentari 203

Užas u Zagrebu: 'Ubili su nam pse, mrtve ih je pronašao sin'

Užas u Zagrebu: 'Ubili su nam pse, mrtve ih je pronašao sin'
1

To su bili naši mješanci Zara i Bella. Imali su šest godina, a mi smo ih udomili kao bebe. To su miroljubivi psi koji nikome ne bi napravili ništa. Niti su bili agresivni niti su ikoga napadali, rekla nam je Tamara

VIDEO

To je pravi užas. Jako smo tužni i ne možemo vjerovati. Psi su otišli iz kuće prije pet dana, odmah smo krenuli u potragu. Znali su i prije otići, ali bi se sutradan odmah vratili. Tražili smo, ali ih nismo uspijevali pronaći. Zabrinuli smo se, a onda je uslijedio šok, govori nam Tamara Tišinić (37) iz Svete Helene, kojoj su ubili psa.

- To su bili naši mješanci Zara i Bella. Imali su šest godina, a mi smo ih udomili kao bebe. To su miroljubivi psi koji nikome ne bi napravili ništa. Niti su bili agresivni niti su ikoga napadali. Jako smo tužni. Najveća je tragedija da ih je pronašao moj sin koji ne može prestati plakati. On ima 16 godina i on ih je taj dan kad su otišli šetao po obližnjoj šumi. Mi živimo tu pokraj šume i svakodnevno smo ih šetali tim putevima - govori nam Tamara kroz suze. Pse su pronašli par dana kasnije, pokraj obližnje čeke, samo 200 metara od kuće.

- Tu smo svakodnevno prolazili, ali nismo ništa vidjeli. Trava je bila visoka pa se nije ništa vidjelo. U međuvremenu je bilo raščišćeno područje pa je sin dok ih je tražio naišao na njih, ali mrtve. On je u šoku i ne prestaje plakati. To je zaista užas. Ne znamo tko bi nam to mogao napraviti. Zašto je netko samo upucao jadne pse? Ovdje se više manje svi znamo, mogli su pitati nekoga pa bi došli do nas. Riješili bismo sve, a ne ih samo hladnokrvnu ubiti i ostaviti tamo. Oni su bili naši kućni ljubimci, naša obitelj. To je zaista užas - rekla nam je Tamara. Cijeli slučaj nam je potvrdila i zagrebačka policija.

- Imamo informacije da su psi nestali 1. srpnja, a dobili smo dojavu da su pronađeni mrtvi 5. srpnja navečer u 20.30 sati, a oni su ih pronašli oko 19 sati oko 200 metara od kuće. Pse su odveli u Veterinarski institut kako bi se utvrdile sve ostale okolnosti koje utvrđujemo kako bismo znali za daljnja postupanja - rekli su nam u policiji. Tamara se nada kako će se počinitelji pronaći te ih se kazniti.

Štenci retriverice i haskija? Mi smo se rastopili od slatkoće
Štenci retriverice i haskija? Mi smo se rastopili od slatkoće

- Imamo neka imena ljudi koji bi to mogli biti, ali neka policija sve istraži i točno utvrdi. Užasno nas je to pogodilo i nadamo se da će se sve brzo riješiti. Mi nećemo odustati od pravde jer su to bili naši psi, naša obitelj. Baš nas je sve pogodilo. To su zaista bili mirni psi. Zvali su nas i dolazili nam susjedi koji također ne mogu vjerovati da ih više nema. Svi su ih u susjedstvu voljeli jer nisu nikad pravili galamu ili neke probleme - zaključuje Tamara. Podsjetimo, još jedan strašan slučaj pucanja u psa bio je u veljači ove godine kad je upucan pas nedaleko od Sesveta.

- U vremenu oko 7.20 sati, na sesvetskom području, u mjestu Prekvršje, zasad nepoznati počinitelj je hicem iz vatrenog oružja, na zasad neutvrđenom mjestu, a najvjerojatnije na otvorenom prostoru u blizini kuće 54-godišnjakinje, ranio njenog psa. Vlasnica je psa prevezla na Veterinarski fakultet gdje mu je pružena liječnička pomoć. Kriminalističko istraživanje je u tijeku - objavila je tad policija.

storyeditor/2024-07-06/1000083219.jpg

To je samo jedan u nizu takvih slučajeva. Sredinom siječnja muškarac je u mjestu nedaleko od Pakraca pucao na psa. Policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu. Početkom siječnja netko je u Bjelovaru propucao dva psa, napuštene životinje koje su živjele na ulici. Dogodilo se to tijekom noći. Psi su preživjelo, no počinitelj nikad nije pronađen. U prosincu prošle godine kod Ozlja je ljudima pred očima čovjek za kojeg kažu da je lovac ustrijelio psa. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 203

VIDEO

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'
CIJELE KUĆE ZATRPANE

Kamenolom u Jablanici istražuje krim-policija BiH: 'Odron smrti nije posljedica izlijevanja rijeke'

Tisuće tona kamenja iz tog kamenoloma kod Jablanice palo je na cijelo naselje i napravilo branu, a onda se voda slila u jednu dolinu. Sve se dogodilo i minuti, oko dva sata iza ponoći, kažu vlasti u BiH