Obavijesti

News

Užas u Dalmaciji: Monstruma osudili na 40 godina, 267 puta silovao kćer tijekom pet godina

Užas u Dalmaciji: Monstruma osudili na 40 godina, 267 puta silovao kćer tijekom pet godina

Bez emocija je muškarac (45) pratio presudu za monstruozno zlostavljanje djevojčice koje je trajalo pet godina. Dobio je 40 godina zatvora

VIDEO

Na Županijskom sudu u Splitu, na jedinstvenu kaznu zatvora od 40 godina osuđen je 45-godišnji muškarac koji je u pet godina, od srpnja 2018. do uhićenja u svibnju 2023. godine 267 puta silovao svoju malodobnu kćer. Ona je, kada je sve počelo, imala tek pet godina. Sudsko vijeće pod predsjedavanjem sutkinje Višnje Strinić, za svako silovanje 'odrezalo' mu je kaznu od pet godina, dok je za kazneno djelo povrede djetetovih prava dobio još tri godine što bi ukupno bilo 1338 godina zatvora. No, takva kazna u našem pravosuđu nije moguća, pa je preinačena u onu maksimalnu koju može dobiti, a to je spomenutih 40 godina.

Otac je vlastitu kćer silovao u prosjeku jednom tjedno, a posljednjih mjesec dana činio je to svaka dva dana. Kako stoji u obrazloženju presude činio je to "u cilju spolnog zadovoljenja iskorištavajući odnos povjerenja i ovisnosti koje je zbog svoje rane djetinje dobi u kojoj se ne može samostalno brinuti o sebi bez pomoći roditelja imala prema njemu kao ocu, uz istodobno potpunu invalidnost djetetove majke, kao i djetetov strah prouzročen njegovim ponašanjem prema njoj i majci, svjestan da je zbog svoje dobi nemoćna u pružanju otpora, izražavanju odbijanja i shvaćanju prirode spolnog odnosa".

Strava u Dalmaciji: Mladić više puta silovao majku. Zatvorili ga
Strava u Dalmaciji: Mladić više puta silovao majku. Zatvorili ga

Prvi put to je učinio u kampu, a potom je to činio u njihovom stanu. Također, otac joj je bez ikakvog razloga branio joj da viđa i kontaktira baku i djeda po majci, koji stanuju u istoj zgradi i nije joj dopuštao da izlazi van ili da se igra s prijateljima, osim iznimno i samo uz njegovu prisutnost. Uvijek ju je dovodio i odvodio u školu, onemogućivši joj tako uspostavljanje socijalne interakcije s vršnjacima, te ukoliko je bio nezadovoljan zbog nečega što djevojčica ne bi dobro napravila, udarao je više puta po glavi i u trbuh.

Jednom tjedno bi od nje tražio da se kupa po nekoliko sati i za to vrijeme bi sjedio pored nje i gledao je i ukoliko ne bi bio zadovoljan kako je oprala neki dio tijela, morala se ponovno kupati, ne vodeći brigu o emocionalnim i psihičkim posljedicama koje takvo ponašanje može imati na dijete.

Okrivljenik je bio na čitanju presude, no nije pokazao nikakvu emociju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'
'KATASTROFA'

VIDEO Helene pogodila Floridu, ima mrtvih: 'Budite u skloništu, ovo vani ne možete preživjeti!'

Najgori scenarij donosi porast razine mora, pri čemu bi poplave mogle doseći visinu od 6 metara iznad tla
Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)
TRAGEDIJA U LICI

Slovenski bračni par poginuo kod Senja. Naletjeli na ulje na cesti, uhitili motorista (79)

Motorist (79) imao je nesreću na Jadranskoj magistrali te mu se prolilo motorno ulje po cesti. 25 minuta nakon toga, slovenski bračni par motorista u zavoju nalijeće na ulje. Na mjestu su poginuli, a 79-godišnjak je uhićen