Obavijesti

News

Užas na Kvarneru: 'Očuh silovao maloljetnu djevojku. Bila je na teškim drogama nakon izlaska'

Užas na Kvarneru: 'Očuh silovao maloljetnu djevojku. Bila je na teškim drogama nakon izlaska'

Majka i kći živjele su do nemilog događaja kod okrivljenika. Na majčin upit, maloljetna kći je odgovorila da je pila, uzela kokain, speed i travu...

VIDEO

Županijski sud u Rijeci podigao je u srpnju optužnicu protiv umirovljenika (62) jer je, kako navode, počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode. 

Kako piše u optužnici, muškarac je 20. veljače 2024. iza 23 sata na adresi gdje je živio sa izvanbračnom suprugom i njezinom maloljetnom kćeri, ušao u sobu dok je djevojka ležala na krevetu. Legao je na nju i silovao ju je unatoč njezinom protivljenju i nemogućnosti opiranja zbog konzumiranja alkohola i opojnih droga.

Strava u okolici Zagreba: Djeda optužili da je dirao djevojčicu
Strava u okolici Zagreba: Djeda optužili da je dirao djevojčicu

Kako navode, osnovana sumnja da je okrivljenik počinio navedeno kazneno djelo proizlazi iz sadržaja kaznene prijave podnesene od strane žrtve, kao i iz obavljenih obavijesnih razgovora s njezinom majkom kao neposrednim očevicem, ocem i maminom prijateljicom. Navodi žrtve potkrijepljeni su i medicinskom dokumentacijom. Kod žrtve su pronašli ozljede na spolovilu i svježe ogrebotine na desnom gluteusu uzdužno u dužini od 20 centimetara.

Ispitan u svojstvu osumnjičenika u policijskoj postaji i pred Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, okrivljenik nije iznosio obranu, već se branio šutnjom.

Bivša TV voditeljica i prijateljica osuđene su zbog prijetnji sinu HDZ-ovca: 'Ubit ćemo te, izađi'
Bivša TV voditeljica i prijateljica osuđene su zbog prijetnji sinu HDZ-ovca: 'Ubit ćemo te, izađi'

Tijekom istrage je na dokaznom ročištu 10. travnja 2024. ispitana žrtva koja je opisala događaj iz kaznene prijave te je navela da se u pijanom stanju vratila iz izlaska, otišla u svoju sobu i legla na krevet, kada je okrivljenik došao u njezinu sobu te gol legao na nju golu i silovao je iako mu je rekla da ona to ne želi.

Kako je djevojka napomenula, nije se imala snage opirati uslijed konzumiranja alkohola i kokaina, a on je nastavio 'radnju' sve dok njezina majka nije ušla u sobu i to prekinula deranjem na okrivljenika koji je potom otišao iz stana. 

Majka i kći živjele su do nemilog događaja kod okrivljenika. Na majčin upit, maloljetna kći je odgovorila da je pila, uzela kokain, speed i travu.

Iz nalaza i mišljenja Službe kemijsko-fizikalnih i toksikoloških vještačenja Centra za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić' proizlazi da je okrivljenik u trenutku događaja bio pijan s koncentracijom alkohola u krvi od najmanje 2,04 primila, a nisu mu utvrdili prisutnost droge, psihotropnih tvari ni njihovih metabolita.

Na sudu su predložili da okrivljenik snosi sve troškove kaznenog postupka nastale u istrazi i predistražnom postupku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici
OTKRIVAMO

Kakva sreća: Šefica u Lutriji dobila stan na lutriji. Više ga nema u imovinskoj kartici

Plus+ Dok je bila referentica u Lutriji 1999. Dijana Pavićević osvojila je stan u Istri u igri Joker • Danas je članica Uprave • Firmi nije vratila novac za MBA školovanje, u Lutriji za sve imaju objašnjenje