Obavijesti

News

Komentari 94

Dolazi vrhunac vodenog vala. Kupa porasla za gotovo četiri i pol metra: 'Neće biti poplave'

Dolazi vrhunac vodenog vala. Kupa porasla za gotovo četiri i pol metra: 'Neće biti poplave'

DHMZ je za danas izdao upozorenje za grmljavinsko nevrijeme u regijama: Rijeka, Split, Dubrovnik i Knin. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja

PRATITE UŽIVO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.25

Kiša i grmljavinsko nevrijeme obilježit će nedjelju

Nakon kišnih dana koje su gotovo cijeloj zemlji donijeli probleme, sredinom sljedećeg tjedna slijedi smirivanje vremena. No, kako piše DHMZ, i dalje treba računati na povremenu kišu.

I u nedjelju na istoku Hrvatske treba računati na povremenu kišu, popodne i pljuskove s grmljavinom. Zapuhat će umjeren sjeverozapadni vjetar, prolazno s jakim udarima. Sunčanih razdoblja bit će malo, pa će na 22 do 24°C biti razmjerno svježe, javlja HRT.

24sata

I u središnjoj Hrvatskoj dosta oblaka te kraća sunčana razdoblja. Kiša će povremeno padati u prvom dijelu dana, a lokalni pljusak moguć je popodne. Na sjeveru će zapuhati umjeren sjeverozapadni vjetar. Dnevna temperatura razmjerno niska: 22 - 23°C.

Kiše, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, bit će i na promjenjivo oblačnom zapadu zemlje. U drugom dijelu dana moguće je nevrijeme s jakim i olujnim udarima vjetra. Ujutro i navečer mjestimice jaka bura, a popodne umjeren jugozapadni vjetar. Dnevna temperatura u gorju oko 20°C, a na sjevernom Jadranu od 23 do 25°C.

PROČITAJTE VIŠE

22.22

DHMZ upozorava na pljuskove na obali i otocima tijekom noći

Tijekom idućih sati lokalno izraženi pljuskovi praćeni grmljavinom i moguće jakim na udare olujnim vjetrom kreću se prema južnoj Dalmaciji i otocima (od Šibenika pa sve do Dubrovnika)-prenosi Civilna zaštita upozorenje od DHMZ-a.

22.17

Javna vatrogasna postrojba grada Zaprešića spasila mladog srndaća

Javna vatrogasna postrojba grada Zaprešića se i ovaj puta iskazala, kao i kod spašavanja malih ušara, u proljeće. Dečki , svaka vam čast. Imamo divnu suradnju sa vatricima iz Zaprešića, napisali su iz AWAP Divlje Životinje na svojem Facebook profilu.

21.57

Pijavica između Brača i Hvara

24sata
24sata
20.55

Kupa u Karlovcu porasla je za četiri i pol metra, ali poplave neće biti: Narast će do 563 cm

Kupa u Karlovcu je u subotu od ponoći do 18 sati, porasla za skoro četiri i pol metra, a prema prognozama Hrvatskih voda do nedjelje ujutro će narasti do 563 centimetra, no ipak će ostati na razini pripremnog stanja obrane od poplave.  

Unatoč naglom dolasku velikog vodenog vala, opasnosti od izlijevanja Kupe u Karlovcu nema jer je u četvrtak, prije poplava u Sloveniji, Kupa bila na svojim najnižim razinama - oko nule. U ponoć s petka na subotu bila je na samo 23 centimetra i onda se popela do 465 centimetara.

Dakle, gotovo prazno korito moglo je primiti val iz Slovenije i Gorskog Kotara, te također i onaj iz rijeke Dobre.

Prema riječima voditelja karlovačke Ispostave Hrvatskih voda kiše se uzvodno od Karlovca očekuju i u subotu i u nedjelju, ali u manjem obujmu od ranijih prognoza, te se ne očekuje razina rijeke od sedam metara, pa time ni proglašavanje redovitih mjera obrane od poplave.

PROČITAJTE VIŠE

Komentari 94