Plenković pohvalio DP-ovce u Vladi: 'Brzo hvataju konce' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 38

Plenković pohvalio DP-ovce u Vladi: 'Brzo hvataju konce'

Plenković pohvalio DP-ovce u Vladi: 'Brzo hvataju konce'

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je u Zadru sudjelovao na predstavljanju kandidata s HDZ-ove liste na europskim izborima

VIDEO

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković zajedno s ostalim kandidatkinjama i kandidatima na europskim izborima s liste HDZ-a sudjelovao je na predstavljanju kandidata u Zadru. Naglasio je da se HDZ veseli nadolazećim izborima za Europski parlament. Dodao je i da "Vlada funkcionira odlično" te istaknuo da novi članovi iz Domovinskog pokreta "brzo hvataju konce".

Zahvalio je Zlati Hrvoj Šipek na angažmanu na čelu DORH-a te istaknuo da je postigla niz postignuća. Poželio joj je i sreću.

- Od novog državnog odvjetnika očekujem da nastavi raditi ono što mu je zadaća. Dakle u potpunosti neovisno, samostalno provoditi zakon - kazao je Plenković, prenosi Dnevnik.hr.

Andrej Plenković s kolegama popio kavu u centru Zadra

Potom se osvrnuo i na pitanja oko Odbora za ljudska prava i da na njegovom čelu potencijalno bude Milorad Pupovac, što je izazvalo podosta rasprava.

- Odbor za ljudska prava je odbor kojim predsjedaju predstavnici nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru. Koliko su mi rekli kolege, 24 godine u nizu - rekao je premijer i dodao kako je, prema tome, na nacionalnim manjinama da predlože kandidata za predjednika tog odbora.

Andrej Plenković s kolegama popio kavu u centru Zadra

Predsjednik Zoran Milanović iz Svete Nedelje je poručio da je poslao pismo premijeru, a Plenković kaže kako ga još nije vidio.

- Što se tiče našega stava oko Srebrenice, što se tiče našega stava oko ove rezolucije – ona je potpuno u crti vanjskopolitičkih stajališta Hrvatske. Ne vidim tu ikakav element koji bi odstupao od dosadašnjih stavova Hrvatske - kaže premijer.

Milanović je Plenkovića optužio i da je kršio Ustav jer je kosponzorirao rezoluciju bez konzultacija s njim. Premijer pak Milanovića optužuje da je on kršio Ustav u izbornoj kampanji. No, predsjednik je tome unaprijed doskočio izjavom da premijer krši Ustav bez posljedica, aludirajući na izostanak reakcije Ustavnog suda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 38

VIDEO

VIDEO Ovo su Bošnjaci nakon nevremena. Čovjek u suzama: 'Kataklizma, nema čitave kuće'
TUČA UNIŠTILA KROVOVE

VIDEO Ovo su Bošnjaci nakon nevremena. Čovjek u suzama: 'Kataklizma, nema čitave kuće'

Ovaj red kuća, zapadna strana, nema kuće kojoj nije izlupan kompletan crijep. Najavljuju kišu cijelu noć. Ljudi su očajni, kaže nam čitatelj